El festival ‘boutique’ empordanès

Rod Stewart, Sebastián Yatra i Norah Jones donen impuls a la nova edició de Cap Roig

El cantant britànic obrirà el 14 de juliol la nova edició de la mostra, que ofereix un total de 23 concerts, quatre més que el 2022, amb noms com ara Pablo López, Luz Casal, Pablo Alborán, Simply Red i Sílvia Pérez Cruz

fcasals34587365 gra392  madrid  05 07 2016   el brit nico rod stewart durant160708130007

fcasals34587365 gra392 madrid 05 07 2016 el brit nico rod stewart durant160708130007 / Kiko Huesca

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Cap Roig reforça la seva graella de concerts per a l’edició d’aquest estiu augmentant el nombre de cites (23, quatre més que el 2022) i anotant-se figures internacionals com Rod Stewart, que obrirà la mostra divendres 14 de juliol. Serà aquell un cap de setmana intens, amb Sebastián Yatra (dissabte) i Norah Jones (diumenge) completant el pòrtic d’un festival que acollirà un bon nombre de figures destacades de la nostra escena.

Si l’any passat Cap Roig va recuperar una part del gruix dels seus anys prepandèmics, en aquest 2023 està una mica més crescut: s’acosta al nombre d’espectacles del 2019 (llavors en van ser 26) i posa a la venda un total de 48.900 entrades, davant les 40.000 de l’última edició. Concerts a un preu mitjà de 75 euros (tres menys que el 2022), segons va explicar aquest divendres, en la presentació de la mostra, Juli Guiu, president de la promotora Clipper’s Live.

Pluja de ‘hits’

Rod Stewart tornarà a Calella de Palafrugell (on va actuar el 2016) embarcat en la gira titulada sense embuts ‘The hits’, que el portarà a quatre llocs més d’Espanya (Madrid, Múrcia, Marbella i Cadis), presumint del seu voluminós catàleg d’èxits populars, com ‘Maggie May’, ‘Tonight’s the night’ o ‘Da ya think I’m sexi’. El colombià Sebastián Yatra, que va inaugurar Cap Roig el 2022, repeteix muntat en l’onada ‘Dharma’ (i de la viral ‘Tacones rojos’), i Norah Jones, una altra coneguda de la mostra (la va visitar el 2017), vindrà amb un nou àlbum en potència, encara sense data d’edició.

La parcel·la internacional ofereix també al cantautor irlandès Damien Rice (28 de juliol), el pop multicolor de Mika (30) i les fites ‘blue eyed soul’ de Simply Red (2 d’agost), així com el violinista armeniolibanès (establert a Espanya) Ara Malikian i el tenor peruà Juan Diego Flórez (18). I en l’‘star-system’ espanyol, focus per a veus com Pablo López, un altre amb nou disc a punt (29 de juliol), Pablo Alborán (gira ‘La cuarta hoja’, 31) i Luz Casal (presentant el flamant ‘Las ventanas de mi alma’, 12 d’agost).

Nit solidària

D’aquesta escena autòctona es nodreix el gruix de la mostra, amb els catalans Els Amics de les Arts (22 de juliol), Stay Homas (1 d’agost), Joan Dausà (5), Sílvia Pérez Cruz (6) i Els Catarres (9) creuant agendes amb Taburete (4 d’agost), Lola Índigo (7), Manuel Carrasco (14), Vanesa Martín (17; concert solidari a favor de l’Associació POTS, que acosta l’activitat física i l’oci a col·lectius amb risc d’exclusió social) i David Bisbal (19). Completa el cartell la parcel·la familiar de Cap Roig Mini, amb Dàmaris Gelabert (11 d’agost) i l’espectacle ‘De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó’, de la companyia Onbeat.

Programa que es desplegarà en un recinte proveït de l’oferta gastronòmica del ‘village’, a càrrec de Cal Blay Food Lovers, i del restaurant de Cocina Hermanos Torres, marca que presenta una novetat, la Terraza Hermanos Torres, que acollirà sopars en format còctel (a 55 euros), reservables durant el procés de la compra d’entrades. Amb tot això, Cap Roig reafirma la seva posició com a «festival de referència al sud d’Europa», com el va presentar aquest divendres Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank. La mostra compta aquest any amb un pressupost de 3.762.000 euros, davant els 3.296.000 de l’any passat.

Notícies relacionades

Com és sabut, l’empresa organitzadora, Clipper’s Live, es farà càrrec, a partir d’aquest estiu i en els pròxims tres anys, del Festival de Pedralbes, al sortir victoriosa del recent concurs convocat per la Generalitat. Juli Guiu no es va prestar a donar detalls sobre el nou rumb d’aquesta mostra («avui és el dia de Cap Roig», va remarcar) i va emplaçar la premsa a la pròxima presentació de Pedralbes, «d’aquí quatre setmanes com a màxim». Preguntat sobre si, al fer-se càrrec ara dels dos festivals, es podran produir coincidències als seus cartells artístics, va assenyalar que «Cap Roig ha de ser un festival exclusiu, això ho dona el cartell i l’espai, si bé, al tractar-se d’un ‘target’ semblant de mostres ‘boutique’, és lògic que hi hagi coses en comú, com passa amb els macrofestivals».