Edició només digital

La històrica revista en català ‘L’Avenç’ deixa de publicar-se en paper

La històrica revista en català ‘L’Avenç’ deixa de publicar-se en paper
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La històrica revista ‘L’Avenç’ deixarà de publicar-se en paper i s’editarà només en format web a partir de l’abril. Així ho ha explicat el director de la publicació Josep Maria Muñoz aquest divendres a la tarda en les entrevistes al diari ‘Ara’ i a l’emissora Catalunya Informació i han confirmat fonts de la publicació a l’ACN.

L’última edició en paper de la revista, nascuda amb el format actual el 1977, coincidirà amb el número 500 i els seus 46 anys d’història. El motiu d’aquesta decisió, que el director de ‘L’Avenç’, Josep Maria Muñoz, ha qualificat de «traumàtica», és la falta de suport econòmic per part de les institucionals i capital privat i la progressiva reducció de subscriptores.

Notícies relacionades

En la nova etapa, la direcció reforçarà els llibres i altres projectes que estan emprenent.

‘L’Avenç’ va heretar el nom d’una històrica revista fundada el 1881 per Jaume Massó i que va acollir les millors plomes de la literatura catalana del seu temps, com Narcís Oller, Josep Yxart, Valentí Almirall i Joan Maragall. La publicació va deixar d’editar-se definitivament el 1893, després d’un parèntesi entre els anys 1884 i 1889.

Temes:

Premsa Català