El 2022

El director de cine Marc Ferrer denuncia que va patir assetjament per part del productor a la gala dels Feroz

  • «El ‘modus operandi’ de Santana era besar a la boca i al coll i tocar el cul», assegura al seu Instagram

El director de cine Marc Ferrer denuncia que va patir assetjament per part del productor a la gala dels Feroz

Filmin

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Alguns dels assistents convidats als premis Feroz 2023 han denunciat que també han patit «assetjament» per part de Javier Pérez Santana, productor de la pel·lícula ‘Mi vacío y yo’, detingut aquest diumenge i posat en llibertat hores després, com un dels dos presumptes autors de les agressions ocorregudes a la festa posterior de la gala.

Per exemple, el director de cine Marc Ferrer, conegut per pel·lícules com ‘¡Corten!’, ha assegurat al seu compte d’Instagram que el ‘modus operandi’ de Santana era besar a la boca i al coll i tocar el cul. «Amb mi va estar així en dues ocasions durant tota la nit. I tota l’estona preguntant-me què havia de fer per ficar-se al llit amb mi», ha denunciat.

Aquestes situacions eren «incòmodes» per a Ferrer, que, a més, ha recordat que l’any passat a la mateixa gala també va patir l’«assetjament» de Santana, i elogia l’actriu Jedet per denunciar aquests episodis.

Igualment, el crític televisiu i escriptor Bob Pop ha relatat, en una entrevista a la cadena SER recollida per Europa Press, que també va patir aquesta actitud del productor a la festa. «Quan vaig veure la foto de l’acusat, vaig recordar que a mi em va assetjar, perquè va venir tres vegades a intentar menjar-me la boca, mentre jo intentava esquivar-lo com podia», ha confessat.

En aquest sentit, ha lamentat la «normalitat» que hi ha entorn d’aquestes situacions, perquè el primer que va pensar va ser que li havia tocat la «quota de bavós borratxo a les festes», i per això va decidir aguantar-se. Tanmateix, ha revelat que, quan es va assabentar de la denúncia de Jedet, es va adonar de com de «mal educada» està la societat.

«Assumim que això és el normal, però no ho és. No vaig pensar a cridar algú perquè em deixés en pau, perquè en cap moment vaig pensar que es podia denunciar», ha indicat.

Sobre aquestes paraules, l’actriu Itziar Castro ha assenyalat que a ella també li ha passat «a moltes festes» i també ho va viure com a «normal» i «justificat per certes substàncies». «Estem aprenent que ja no s’ha d’aguantar ni normalitzar. Els temps estan canviant i la nostra consciència també. Tant de bo els comportaments normalitzats per molts i justificats per les substàncies canviïn aviat», ha compartit a Twitter.

SUPORT A LES VÍCTIMES

Respecte al que ha denunciat Jedet, l’actriu Melani Olivares ha clamat contra «dos éssers menyspreables» que han fet que les paraules de Pedro Almodóvar sobre la sanitat pública quedin en un «segon pla».

«Ahir als premis Feroz va ser una nit màgica, amb uns treballs meravellosos, amb companys i companyes compromesos. Les paraules d’Almodóvar han passat a un segon pla per dos éssers menyspreables que, sens dubte, no es mereixien ser allà. Assenyalem els agressors i acompanyem les víctimes», ha recalcat al seu compte d’Instagram.

La directora Alauda Ruiz de Azúa, premiada als Feroz a millor guió per ‘Cinco Lobitos’, en una entrevista amb RNE recollida per Europa Press, ha celebrat que l’assumpte s’estigui tractant «amb la serietat, el respecte i el rigor» que es mereix i ha estès el seu suport a les víctimes.

Així mateix, Laura Hojman, directora de pel·lícules com ‘A las mujeres de España’ o ‘María Lejárraga’, ha celebrat que es posi fi a aquestes situacions i ha qualificat Jedet de ‘brava’ per denunciar, al compartir un tweet del comunicador Alberto Rey.

«A les dones, en un 99 per cent, les han magrejat en una festa i no passava res. Ai, noia, com et poses, no és per a tant. Doncs, mira, ara sí que passa. I tant de bo passi més. S’ha acabat la barra lliure de culs i pits», deia el tweet de Rey.

Notícies relacionades

Finalment, l’escriptora Lucía Etxebarría ha considerat que donar a conèixer el nom de la víctima serveix per «col·locar-la en un lloc on no vol estar» i ha comparat aquest cas amb el del futbolista Dani Alves.

«És obvi que si no es va donar el nom de la víctima de Dani Alves tampoc calia donar el nom de Jedet. Determinades qüestions s’han de mantenir en l’esfera íntima tret que la mateixa víctima vulgui fer el cas públic», ha manifestat. En un altre tweet ha reconegut que l’«estranya» que s’ometi el fet que el productor sigui un home gai.