Òpera a distància

‘Il trovatore’, de Verdi, inaugura l’abonament digital de Liceu+LIVE

Gairebé 2.000 persones ja han contractat el servei per seguir la retransmissió de l’òpera el 5 de novembre

‘Il trovatore’, de Verdi, inaugura l’abonament digital de Liceu+LIVE

Ruth Walz

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’espectacular producció d’‘Il trovatore’, de Verdi, amb posada en escena d’Àlex Ollé i direcció musical de Riccardo Frizza, inaugurarà el 5 de novembre la primera temporada de l’abonament digital de la plataforma Liceu+LIVE. Comptarà amb Ramon Gener com a presentador i amb continguts extra. A més, el dia 17 es presentarà una edició especial editada.

Fins ara són gairebé 2.000 els usuaris que ja han contractat el servei per disfrutar de la temporada ‘online’, amb retransmissions en directe. A la plataforma ja hi ha registrades més de 12.000 persones que van poder disfrutar en obert d’una marató lírica o la ‘Novena’ de Mahler dirigida per Gustavo Dudamel amb l’Orquestra de l’Òpera Nacional de París.

Perfil liceista

Notícies relacionades

«El 70% són persones de Barcelona, amb una mitjana d’edat de 64 anys. El seu perfil respon al del públic del Liceu. D’aquests, el 40% és gent ja abonada. Ens dirigim a un model en què les plataformes digitals seran un complement del que passa en les arts en viu», ha assenyalat Valentí Oviedo. Considera normal haver començat per la gent més pròxima al Liceu. Després caldrà arribar a un públic diferent. Per ara, «un 10% dels abonats són internacionals, quatre són a Austràlia i també ens segueix gent des de Califòrnia». Totes les imatges tindran subtítols disponibles en tres idiomes –català, castellà i anglès–, a banda de l’original de l’òpera.

En total són cinc els títols inclosos en aquesta primera temporada ‘online’ del Liceu que, a més d’‘Il trovatore’, inclou ‘Il trittico’, ‘Manon’, ‘Tosca’ i ‘Macbeth’.

Temes:

Liceu