SELECCIÓ

5 sèries curtes per veure d’una tirada per vacances

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sovint les vacances són més curtes del que voldríem. És a dir, no sempre serveixen per acceptar el compromís d’una sèrie llarga. Tot seguit, cinc títols menys problemàtics: minisèries o temporades recents que no requereixen ficar-se al búnquer de visionaments televisius durant gaire temps.

1. ‘Alias Grace’. Una altra raó per estimar el Canadà

Un ‘All-Stars’ del cine canadenc (Sarah Polley com a productora i guionista, Mary Harron com a directora, David Cronenberg en el repartiment) s’ha encarregat d’aquesta minisèrie basada en una novel·la de Margaret Atwood. Netflix, 6 capítols, 267 minuts.


2. ‘Barry’ (T1). Un actor realment matador 

Dels caps privilegiats del còmic Bill Hader (també protagonista com a assassí ficat a actor) i Alec Berg (guionista de ‘Seinfeld’) sorgeix una brillant comèdia negra sobre la il·lusió de la redempció. Hi ha més temporades si t’enganxa. HBO, 8 capítols, 230 minuts.


3. ‘Cormoran Strike. El costat ‘noir’ de J.K. Rowling

La creació de J.K. Rowling (com a Robert Galbraith), en part detectiu ‘hard-boiled’ en part tros de pa, arriba a la pantalla amb el rostre veterà de Tom Burke (‘Solo Dios perdona’). Té també una segona temporada, si t’enganxa la primera. HBO, 7 capítols, 396 minuts.


4. ‘Electric dreams’. Algunes distòpies perfectes

Notícies relacionades

Com és normal en una antologia, no tots els episodis d’aquesta sèrie inspirada en el llegat de Philip K. Dick brillen per igual. Centra’t en els últims: ‘The commuter’ i ‘Kill all others’. Prime Video, 10 capítols, entre 48 i 50 min. c/u.


5. ‘Killing Eve’ (T1). Ningú mata millor

¿Encara no l’has vist? La primera temporada és una passada: un joc de gat i ratolí entre assassina virtuosa (Jodie Comer) i agent del MI5 (Sandra Oh) que combina les esgarrifances del ‘thriller’ amb un sentit de l’humor de vegades quotidià, altres vegades pervers. Si t’agrada, tens més temporades. HBO, 8 capítols, 336 minuts.

Temes:

Sèries