Música

LCD Soundsystem brilla en el retorn del BBK Live

Kobetas torna a acollir grups com Placebo, Zahara o Ginebras

LCD Soundsystem brilla en el retorn del BBK Live

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

La música ha tornat a sonar a la muntanya Kobetas després d’anys de silenci per la pandèmia en un Bilbao BBK Live que va comptar en la primera de les seves tres jornades amb LCD Soundsystem, que va captivar el públic del festival amb la seva proposta musical. Els assistents a aquesta primera jornada del festival també van disfrutar de Placebo, que es troba de gira amb el seu recent disc ‘Never let me go’; la cantant andalusa Zahara; la banda femenina Ginebras, i la cantautora nord-americana Phoebe Bridgers, entre altres artistes.

LCD Soundsystem va oferir al Bilbao BBK Live l’única actuació prevista en un festival europeu, en què va interpretar algunes de les peces més destacades del seu repertori, amb que les milers de persones que es van amuntegar davant l’escenari principal es van posar a ballar. Amb James Murphy al capdavant, els nord-americans van desplegar dijous a la nit tota la força de la seva inconfusible proposta, en què conjuguen l’energia del punk amb el funk i el disco, i que fa dues dècades que posen a escena amb èxit per contagiar de ritme el públic. I no va resultar complicat deixar-se portar des del mateix inici de l’actuació, en què van encadenar ‘Get innocuous!’, ‘I can change’ i un energètic ‘Daft punk is playing at my house’, que han van estendre de punta a punta del recinte una rotunda capa sonora. Van continuar repartint energia amb ‘You wanted a hit’, ‘Tonite’ i amb la potent ‘Tribulations’ mentre els assistents disfrutaven de la vetllada, uns ballant, d’altres simplement escoltant el grup novaiorquès que no ha deixat cap escletxa per agafar aire. Per a la part final, James Murphy i els seus es van guardar, entre d’altres, ‘Losing my edge’, ‘Home’, ‘New York, I love you but you’re bringing me down’ i ‘Dance yrself clean’, que van incrementar més l’energia, i, com a colofó, ‘All my friends’, per donar un enlluernador tancament al seu pas pel Bilbao BBK Live.

L’actuació de Placebo, just abans de LCD Soundsystem al segon escenari, va ser una altra de les destacades en aquesta primera jornada del festival gràcies a l’energia i professionalitat desplegada pel grup britànic, que va complaure el públic que va seguir el concert. La banda liderada per Brian Molko està de gira per presentar el seu recent disc ‘Never let me go’, que va tenir protagonisme en l’inici de l’actuació, amb els temes ‘Forever chemicals’ i ‘Beautiful James’. Els nous temes van brillar al costat dels clàssics de la banda, com ‘For what it’s worth’, un dels més corejats pels seguidors, ‘Too many friends’, ‘The bíter end’ o ‘Infra-red’, a la part final d’una actuació que els britànics van tancar amb la seva versió del magnífic ‘Running up that hill’ de Kate Bush.

La cantant andalusa Zahara va pujar les seves cançons de melodies pop acompanyades per sintetitzadors a l’escenari principal del festival, on la cantautora va brillar cap al tard amb temes com ‘Taylor’, ‘Merichane’, ‘La bestia cena en casa’ i ‘Berlín U5’, amb què va concloure una actuació per recordar. Va ser una jornada amb presència destacada de les dones, entre les quals, la cantautora nord-americana Phoebe Bridgers que va repassar, en una actuació notable, alguns dels temes del seu últim treball, ‘Punisher’, com el que dona títol al disc, ‘Chinese satellite’ o ‘Moon song’.

Notícies relacionades

Les encarregades d’estrenar l’escenari principal del festival vanser Ginebras, amb el seu pop desenfadat de lletres iròniques fet per a la diversió i el gaudi, que van coincidir en horari amb l’australiana Stella Donnelly, que va mostrar la seva singular veu i la seva capacitat per enganxar el públic.

Aquest divendres, en la segona jornada del festival, actuaran The Killers, que torna al Bilbao BBK Live després del seu concert del 2017 davant 40.000 espectadors que van omplir a vessar el recinte, Lori Meyers, Supergrass, Stromae, Bomba Estéreo i Inhaler, entre d’altres.