Guardó

Norma, la primera editorial de còmic a guanyar el Premio Nacional a la Mejor Labor Editorial

  • La firma barcelonina, fundada el 1977, destaca, segons el jurat, «per la seva influència cultural i social notable i prolongada en el temps, que ha impactat de manera positiva en tota la cadena de valor del llibre»

Norma, la primera editorial de còmic a guanyar el Premio Nacional a la Mejor Labor Editorial

Norma Editorial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Norma, fundada a Barcelona el 1977 per Rafael Martínez, s’acaba de convertir en la primera editorial de còmic a guanyar el Premio Nacional a la Mejor Labor Editorial. El jurat del guardó que concedeix el Ministeri de Cultura ha destacat la seva «influència cultural i social notable i prolongada en el temps que ha impactat de manera positiva en tota la cadena de valor del llibre».

També ha recalcat el seu treball dedicat a «incentivar la creació, en espanyol i en català, dins el segment del còmic i la novel·la gràfica.» «Compta amb una important trajectòria i presència internacional, en especial a Llatinoamèrica. Destaca la seva tasca en la promoció de la lectura entre el públic més jove, cosa que la converteix en la primera editorial de còmic que rep aquest reconeixement», afegeix la valoració del jurat.

Referent en manga

El premi, que en aquest cas té caràcter honorífic i per això no compta amb dotació econòmica, distingeix així Norma, una editorial de referència per a diverses generacions de lectors i autors i també des de fa anys de la publicació de manga; de fet acaba de llançar una nova línia de manga en català, que inaugura amb un dels seus èxits, ‘Tokyo revengers’.

Notícies relacionades

En el seu catàleg, Norma compta amb reconeguts autors nacionals com Miguelanxo Prado, Daniel Torres, Jaime Martín, Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido, Ana Miralles, Conrad Roset, Victoria Francés, Jordi Lafebre, Josep Homs, Sergio Mora o Antonio Altarriba, però també internacionals, com Vittorio Giardino o Jacques Tardi.

Fundada per Rafa Martínez i amb Óscar Valiente com a director editorial, Norma ha mantingut des dels orígens una forta presència en els diferents mercats internacionals i ha participat a les diferents fires del sector del còmic, sent a més membre fundador de Ficomic, l’entitat que organitza els salons del Comic Barcelona i el Manga Barcelona, i la recentment creada Sectorial del Còmic.