24 nov 2020

Anar al contingut

CITA AMB LA HISTORIETA

Premi a Norma com la millor llibreria de còmic del món

La botiga del passeig de Sant Joan de Barcelona aconsegueix un dels premis Eisner, els prestigiosos guardons de la Comic Con de San Diego

Anna Abella

Premi a Norma com la millor llibreria de còmic del món

Norma Còmics, el local de referència per a tot amant de la historieta del passeig de Sant Joan de Barcelona des de la seva fundació, fa 35 anys, ha aconseguit aquesta matinada, a la Comic Con de San Diego, el màxim reconeixement internacional del medi: un Premi Eisner a la millor llibreria. A més, Norma Editorial ha rebut també el guardó al millor disseny per la coedició especial del 35è aniversari d’‘Akira’, dissenyada per Phil Balsman i Akira Saito. 

És la segona vegada que una llibreria espanyola aconsegueix aquest guardó, ja que el 2012 va guanyar Akira Comics, de Madrid. 

En aquesta edició dels Eisner estaven nominats ni més ni menys que vuit autors espanyols i tres còmics produïts originalment a Espanya i després publicats al mercat estadounidente –Beowulf’, ‘Las Meninas’ i ‘El fantasma de Gaudí'–. No va poder ser, però com deien la majoria dels autors a aquest diari aquesta mateixa setmana, només la nominació ja era un premi. 

En aquests premis Eisner ha triomfat la favorita, Emil Ferris, amb ‘Lo que más me gusta son los monstruos’ (Reservoir Books), que optava a cinc de les grans categories i que s’ha emportat els guardons a millor àlbum, millor artista i millor colorista. L’altra gran triomfadora ha sigut ‘Monstress’, de Marjorie Liu i Sana Takeda, a Espanya publicat a més per Norma, amb cinc premis (guió, portadista i pintor/ artista multimèdia).

Més informació ben aviat.