Polèmica per les tarifes

Cultura descarta fixar un límit als preus d’entrades a esglésies i catedrals

Cultura descarta fixar un límit als preus d’entrades a esglésies i catedrals

Efe

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha descartat aquest dimarts 28 de juny que l’estat pugui establir un límit als preus de les entrades per visitar esglésies i catedrals a Espanya, perquè «es podria cometre alguna injustícia o atropellament».

«Jo que soc molt amant del públic sé que per mantenir les coses de vegades cal demanar una aportació. Efectivament, res és gratis, però aquí s’està barrejant el que són subvencions per a la recuperació patrimonial amb el funcionament quotidià d’aquestes institucions», ha explicat el ministre durant una Comissió de Cultura en el Senat.

Iceta ha respost d’aquesta manera al senador de Compromís Carles Mulet, que ha qüestionat els «alts preus» que cobren alguns monuments religiosos per accedir-hi malgrat que s’hagin produït inversions de l’Estat per al seu manteniment.

«Els temples necessiten atenció, cada dia necessiten neteja, i això requereix segurament algun tipus d’aportació econòmica. Quin hagi de ser, no ho sé, però sí sé que qui no l’ha de fixar és l’Estat, perquè amb això segurament podríem cometre alguna injustícia o algun atropellament», ha afirmat Iceta.

El ministre, que s’ha confessat «agnòstic», ha defensat la importància de l’Església en la conversa de determinats llocs religiosos. «Gràcies a l’Església hem pogut mantenir patrimoni i jo m’alegro molt de viure en un país en el qual va quedar molt enrere el temps de cremar esglésies», ha afirmat.

Notícies relacionades

El ministre ha diferenciat les ajudes a reconstruccions, que poden provenir de fons públics, amb el manteniment habitual dels temples religiós, que corresponen a la confessió titular d’aquest. «Els donatius i els tiquets són per a la conservació quotidiana dels béns, mentre que les inversions que fa l’Estat serveixen per posar-los en ordre després d’un deteriorament important», ha matisat.

Malgrat assegurar que, en cas que hi hagués «preus prohibitius» per accedir a aquests llocs «caldria veure-ho cas per cas», Iceta ha defensat el posar «molts diners» en restauració de patrimoni de titularitat de l’Església catòlica. «Jo me n’alegro, perquè no m’agradaria que d’aquí uns segles vinguessin a dir que per desatendre les nostres obligacions ja no es pot continuar contemplant una joia com la catedral de Burgos, per exemple».