Missatge

El Primavera Sound reobre el foc contra Colau amb un mural d’impacte

  • El festival ha instal·lat al Fòrum una gran pintura en la qual es veu l’alcaldessa de Barcelona i Isabel Díaz Ayuso besant-se al costat de l’eslògan que posa la vista en la doble edició espanyola de 2023

El Primavera Sound reobre el foc contra Colau amb un mural d’impacte

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Barcelona + Madrid = Primavera Sound». Aquesta insòlita suma es pot llegir en una gran pancarta col·locada al Fòrum pel festival –encara només– barceloní. Al seu costat, un gran mural mostra Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, fent-se un petó amb Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, en clara referència al famós petó entre el líder soviètic Leonid Brézhnev i el president de la RDA Erich Honecker que es troba en el que queda del mur de Berlín.

Aquesta imatge és la que veuen els assistents al Primavera Sound quan accedeixen a la gran esplanada on se celebren els concerts dels caps de cartell. Els que es paren, miren, remiren i finalment fan una foto són públic estatal. No falla. Als assistents procedents d’altres països, no pocs, la imatge els treu una ganyota de què dimonis és això i poc més.

Aquest gran mural s’exhibeix un any abans que el festival obri sucursal a Madrid: el 2023 se celebrarà un cap de setmana a Barcelona i un altre a la capital espanyola. Tot això davant el desacord entre l’ajuntament de la capital catalana i la mostra musical perquè el Primavera Sound adopti definitivament el format extrallarg que aquest any excepcionalment té (dos caps de setmana consecutius). No se sap què passarà amb el festival el 2024. De moment, Colau i Ayuso es fan un petó al Primavera Sound.

Foc creuat

Notícies relacionades

Mural i pancarta sembla que formen part del llarg foc creuat entre el Primavera Sound i el consistori barceloní, reobert dimarts pel codirector del festival Gabi Ruiz. «El problema amb Barcelona és que no ens vol, directament és això. Aquest govern municipal format per dos partits no ens vol», va dir Ruiz en una entrevista a la Primavera Sound Radio dimarts a la nit.

Primer Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, i després Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, van respondre dijous de forma conciliadora. El mantra municipal: El Primavera Sound i la capital catalana són «indissociables». Colau ha assegurat que des de l’ajuntament «s’està treballant» en un nou contracte al costat dels organitzadors per fixar les dates per als pròxims quatre anys i que es pugui quedar a la ciutat, com ha anunciat Martí hores abans. «Aquesta és la voluntat de Barcelona, que sempre ha sigut molt clara amb el fet que el Primavera Sound està vinculat a la ciutat de Barcelona, que no es pot comparar amb cap altra ubicació possible», va afegir. També ha recordat que aquest és un festival «que ha nascut i crescut a Barcelona»