Música

Enrique Bunbury es retira dels escenaris pels seus problemes de gola

El cantant saragossà anul·la la gira pels Estats units i els concerts previstos a Espanya

Enrique Bunbury es retira dels escenaris pels seus problemes de gola

ZUMA PRESS / JOSE LUIS ORTIN

2
Es llegeix en minuts
EFE

El cantant saragossà Enrique Bunbury ha anunciat aquest diumenge que, a causa dels seus problemes de coll i «amb tot el dolor» del seu cor, cancel·la la seva gira pels Estats Units i els concerts previstos a Espanya. Ja a principis d’any, el solista i exlíder d’Héroes del Silencio va haver de deixar els escenaris pel mateix problema de salut.

«Desgraciadament, avui a Chicago, un dia abans del concert a Rosemont, hem d’anunciar que no podem continuar amb la gira. Els meus problemes de coll i respiració s’han agreujat i ahir a la nit van tornar a aparèixer amb agudesa. El que pensava que estaria controlat, està totalment fora de la meva mans i desitjos», ha explicat Bunbury en un comunicat. Una situació que l’ha obligat, «amb tot el dolor» del seu cor, a «avançar el que ja veia imminent».

«M’és impossible fer més concerts. Entenc que molts vau comprar entrades per a una gira nord-americana que ja estava ‘sold out’ (venuda) i una gira espanyola que apuntava al mateix», ha afegit sobre la compra d’entrades, que seran totalment abonades.

Segons ha explicat l’artista en aquest comunicat, quan fa dos mesos va anunciar els concerts d’‘El último tour’, va voler «complir els compromisos adquirits prèviament, tant als Estats Units com a Espanya». «Amb Llatinoamèrica hem estat a temps, ja que encara no s’havia tancat cap acord», ha matisat.

Però, donada aquesta situació, la banda va intentar «reduir tant la gira pels Estats Units com per Espanya» per deixar «el màxim temps possible entre concerts» i així «assegurar, en la mesura possible», que la seva veu «pogués respondre bé».

Segons ha explicat també, fa uns dies va començar a Nova York el primer dels espectacles d’aquesta gira de comiat, que va continuar a Atlanta: «Els dos concerts van ser fabulosos, tant per part del públic com per la nostra part, i crec que ho puc afirmar amb cert orgull».

Notícies relacionades

Bunbury, de 54 anys, ha agraït la «comprensió» dels seus seguidors en el que ha qualificat com un moment «dolorós» per a ell i per a tot l’equip.

Una gira que els faria trepitjar Espanya al juliol

El saragossà, que s’havia d’acomiadar dels Estats Units el 6 de juny, tenia pendents encara els concerts de Chicago, Houston, El Paso, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas i Anaheim. La gira espanyola havia de començar el 22 de juliol a Cadis i passava també per Múrcia, Mallorca, Màlaga, Pontevedra, Alacant, Gran Canària, Tenerife, Saragossa, Granada, Madrid, Barcelona, Sevilla i València.