Possible anunci

Bomba a Cannes 2022: la pel·lícula secreta de David Lynch

Dijous s’anuncia la programació del certamen francès i ha saltat el rumor que pot presentar un film del director del qual no se sabia res

bomb

bomb

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

La notícia va saltar ahir a Twitter i, com no podia ser de cap altra manera, a les portes de la roda de premsa d’aquest dijous, en la qual s’anunciarà la programació del pròxim festival de Cannes, va córrer com una reguera de pólvora: David Lynch ha dirigit una pel·lícula completament en secret que es presentarà en el certamen francès, ja que el director de ‘Cor salvatge’ és un habitual de la Riviera.

La revista ‘Variety’ no va tardar a ratificar-ho, tot i que, al marge de la presència d’una de les seves actrius més estimades, Laura Dern, i d’altres dels seus intèrprets habituals –en té tants que s’accepten apostes: ¿Naomi Watts? ¿Kyle MacLachlan? –, poc se sap d’aquest sorprenent retorn de Lynch a les pantalles, ja que després d’‘Inland empire’, el 2006, va dir que no tornaria a realitzar una pel·lícula, i en aquesta dècada i mitja, a més de pintar, dibuixar, dissenyar, fotografiar i fer música, només ha fet la tercera entrega de ‘Twin Peaks’.

La mateixa publicació s’ha fet ressò d’algunes presentacions més a Cannes de les quals ja se sabien notícies. Un altre David que torna al cine, Cronenberg –el seu últim film, ‘Mapes a les estrelles’, data del 2014–, competirà amb ‘Crimes of the future’, en el qual torna a treballar amb Viggo Mortensen –amb qui va fer ‘Una història de violència’, ‘Promeses de l’est’ i ‘Un método peligroso’–, a més de Léa Seydoux –que cada any té dos o tres films a Cannes– i Kristen Stewart.

Se sap també que a Cannes hi seran ‘Top gun: Maverick’, amb homenatge especial al seu actor i productor, Tom Cruise, i el ‘biopic’ que ha fet Baz Luhrmann d’Elvis Presley a partir de la complexa relació que va mantenir amb el coronel Tom Parker, encarnat per Tom Hanks; el director ja va inaugurar el festival en les edicions del 2001 i el 2013 amb ‘Moulin Rouge’ i ‘El gran Gatsby’.

¿Piloto estès d’una sèrie per a Netflix?

Notícies relacionades

I circulen rumors bastant creïbles sobre la presència de les últimes pel·lícules de Hirokazu Koreeda –‘Broker’, rodada a Corea del Sud–, Alejandro González Iñárritu, Park Chan-wook, Arnaud Desplechin, Ruben Ostlund, els germans Dardenne, George Miller, Kelly Reichardt, James Gray i Luca Guadagnino. Tots acostumen a ser a Cannes, així que els rumors tenen fonament. Les previsions de Cannes s’han convertit des de fa anys en una de les travesses favorites de la cinefília. També sembla que entrarà en lliça ‘Lightyear’, l’última producció de Pixar, en la qual se’ns explica l’origen de la joguina que va popularitzar la frase «fins a l’infinit i més alla’ a ‘Toy story’.

Però la notícia gran és, pel seu caràcter sorprenent, la presència d’un film de Lynch del qual gairebé ningú havia sentit parlar. Pot ser que es tracti del pilot estès d’una sèrie de 13 episodis de la qual va començar a parlar-se l’any passat en plena pandèmia, ‘Wisteria’, que giraria al voltant d’un dels personatges de ‘Twin Peaks’. La produiria Netflix amb un pressupost pròxim als 80 milions d’euros. En altres llocs apareix com a ‘Unrecorded Night’. Dijous el món cinematogràfic sortirà de dubtes.