Guerra

Mor en un bombardeig l’actor ucraïnès Pasha Lee, amb 33 anys

L’intèrpret estava enrolat en les forces armades del seu país i va perdre la vida a la localitat d’Irpin, pròxima a Kíev

Mor en un bombardeig l’actor ucraïnès Pasha Lee, amb 33 anys
1
Es llegeix en minuts

L’actor ucraïnès Pasha Lee ha mort amb 33 anys durant un bombardeig rus a la ciutat d’Irpin, a prop de Kíev, on es trobava enrolat en les forces armades d’Ucraïna, ha informat el Festival Internacional de Cine d’Odessa a les xarxes socials.

El 6 de març «el famós actor Pasha Lee ha sigut assassinat», indica una publicació a Facebook del festival, que explica que l’artista, el nom real del qual era Pavlo Li, s’havia unit a les Forces de Defensa Territorial «per protegir el país dels ocupadors russos».

Pasha Lee era actor, també de doblatge, així com cantant i compositor. Va participar en l’obra de teatre ‘Koleso’ i a les pel·lícules ‘Shtolnya’ (2006), ‘Shadows of Unforgotten Ancestors’ (2013), de Lyubomyr Levytsky, ‘Zvychayna sprava’ (2012), de Valentyn Vasyanovych, ‘The Fight Rules’ (2016), d’Oleksey Shaparev, ‘Meeting of classmates’ (2019), de Valentyn Shpakov, i d’altres.

La seva veu va servir per doblar a l’ucraïnès pel·lícules com ‘El rei Lleó’ i ‘El Hòbbit’.

Notícies relacionades

Nascut a Yevpatoria (Crimea) el 1988, era fill de pare d’ètnia coreana i mare ucraïnesa.

Irpin, localitat al nord-oest de Kíev i de gairebé 43.000 habitants, està sent evacuada després de dies d’intensos atacs russos i després de múltiples obstacles per treure la població de la ciutat per l’ofensiva russa.