Guardons cinematogràfics

Premis Gaudí 2022: ‘Las leyes de la frontera’ i ‘El ventre del mar’ manen en les nominacions

  • Els premis del cine català tornen a oferir unes nominacions amb una presència majoritària de dones finalistes, que arriben a un 54% davant el 46% d’homes.

Premis Gaudí 2022: ‘Las leyes de la frontera’ i ‘El ventre del mar’ manen en les nominacions
1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

‘Las leyes de la frontera’, de Daniel Monzón (amb 13 nominacions), ‘El ventre del mar’, d’Agustí Villaronga (amb 12), i ‘Libertad’, de Clara Roquet (amb 11), són les pel·lícules més nominades en la 14a edició dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català. Els segueixen de prop ‘Mediterráneo’, de Marcel Barrena (amb 10 nominacions), i ‘Sis dies corrents’, de Neus Ballús (amb 9). El palmarès es donarà a conèixer a la gala que tindrà lloc el diumenge 6 de març a la Sala Oval del MNAC.

Notícies relacionades

La lectura de nominacions, feta aquest dimarts a l’Auditori de la Pedrera, ha sigut portada a terme pels intèrprets Maria Molins (que ha substituït a última hora Anna Alarcón, afectada de covid) i Francesc Orella. Dels 59 films candidats, un total de 28 títols han passat a la segona volta de votacions, que arrenca avui i es manté oberta fins al 25 de febrer.

Per segona vegada consecutiva en els seus 14 anys d’història, els Gaudí tornen a oferir unes nominacions amb una presència majoritària de dones finalistes, que arriben a un 54% davant el 46% d’homes.