Actuació a duo

Sopa de Cabra sona íntim i acústic a la gala del Català de l’Any

  • La versions acústiques de ‘Camins’ i ‘El boig de la ciutat’ interpretades per Gerard Quintana i Josep Thio van animar la gala, en la qual van recordar el cantautor Ramon Muntaner, mort la setmana passada

Sopa de Cabra sona íntim i acústic a la gala del Català de l’Any

Ferran Andreu

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La música sempre ha jugat un paper important a la gala del Català de l’Any. En aquesta nova edició ha comptat amb una actuació acústica d’una de les bandes catalanes de pop rock més aclamades, Sopa de Cabra. A diferència de les seves actuacions, aquesta vegada Quintana es va estalviar el seu popular crit de guerra «¡Bona nit malparits!». A més, la banda no va actuar al complet, sinó en format reduït, amb el cantant del grup i el guitarrista Josep Thio. Molt compenetrats, van fer retrocedir el rellotge 30 anys amb alguns dels himnes del seu emblemàtic disc ‘Ben endins’, del qual estan celebrant el 30è aniversari amb una gira que acabarà el 26 de novembre del 2022 al Palau Sant Jordi. Dues cançons compostes quan encara estava a la banda el guitarrista Joan Cardona, més conegut com a ‘Ninyín’ –fundador del grup mort víctima d’un càncer el 2002–, van sonar a la gala.

Quintana i Thio, van obrir i van tancar l’acte aportant emoció i records a través de les seves melodies. Van oferir una versió de ‘Camins’ al començar més tranquil·la i reposada, amb menys energia de l’original, però amb la mateixa autenticitat.

Notícies relacionades

«L’ art és més necessari que mai», va dir Plensa en el seu discurs. El mateix devien opinar els Sopa, que abans d’acomiadar l’acte amb ‘El boig de la ciutat’, un altre dels seus populars himnes, van tenir unes paraules de felicitació per a l’escultor i per a tots els Català del Any «que podien haver sigut però es van quedar pel camí». Potser pensaven en una persona molt especial, a qui van voler recordar abans d'interpretar el seu últim tema: Ramon Muntaner, cantautor i gestor cultural al capdavant de la SGAE a Catalunya, mort inesperadament fa uns dies.

Les bones vibracions del duo van connectar en una Sala de Cambra de l’Auditori plena d’autoritats. Molts haurien desitjat continuar escoltant-los una mica més. Les dues cançons per a un disc amb tants ‘hits’ com ‘Ben endins’ van deixar la gent amb ganes de més.

Temes:

Sopa de Cabra