Primera part

S’estrena ‘Get Back’, el documental «més honest» dels Beatles

  • El cineasta Peter Jackson ofereix imatges inèdites en la docusèrie sobre la banda de pop més llegendària de la història de la música

  • En total la cinta tindrà més de sis hores de durada quan estiguin publicats els tres episodis de què consta a la plataforma de pagament, el segon aquest divendres 26 de novembre i el tercer el dissabte 27

S’estrena ‘Get Back’, el documental «més honest» dels Beatles
2
Es llegeix en minuts

La primera part del magne documental ‘The Beatles: Get Back’, en què el director Peter Jackson pretén donar la visió més «honesta» de la banda que s’ha conegut fins ara, s’ha estrenat aquest dijous a Disney+.

En la nova gravació, Jackson ofereix imatges inèdites que matisen la idea que la reunió de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr per gravar el seu últim àlbum‘Let It Be’ el gener de 1969, va ser el principi del final de la banda, com ha passat a la història.

La docusèrie tindrà més de sis hores de durada quan estiguin publicats a la plataforma de pagament els tres episodis de què consta, el segon aquest divendres 26 de novembre i el tercer el dissabte 27.

El que Jackson ve a mostrar, després d’accedir a més de 60 hores inèdites de metratge (la banda va convidar un equip de televisió a les sessions), i 150 hores de gravació d’àudio, és que el documental Let It Be, estrenat el gener de 1970, un mes després que anunciessin la seva ruptura, ha marcat el record històric del final de The Beatles.

En aquest documental, el director Michael Lindsay-Hogg, que un any abans havia dirigit 21 dies de gravacions televisives a l’estudi, hauria triat reflectir només una petita part, la que mostrava la cara més amarga.

«Hi havia molt humor dins la banda»

Una visió traumàtica i conflictiva que, segons Jackson, va poder fins i tot arribar a impregnar els records d’alguns membres de la banda –Lennon va dir que la gravació de ‘Let It Be’ havia sigut «un infern»–.

Però a Get Back’ es pot veure que hi va haver molt més a banda d’amargs alts i baixos en la relació entre els membres del grup de Liverpool i l’abandonament de l’estudi de George Harrison durant uns dies.

«En general, aquest material és realment divertit i hi havia molt humor dins la banda», afirma Jackson en una recent entrevista amb EFE.

El director neozelandès diu que ell no pretenia reescriure la història, sinó «explicar el que va passar dia a dia» i que es veiés «com realment va passar». «Sincerament, tots aquests comentaris (com el de Lennon) crec que són els records que tenen d’haver vist ‘Let It Be’, no del que realment va passar el gener de 1969».

Primera actuació en directe

Notícies relacionades

Entre moltes altres imatges, a Get Back’ surten els quatre fent broma, especialment Lennon, que apareix en algunes escenes fent el brètol, barrejades amb altres de la mítica actuació al terrat de les oficines d’Apple, al carrer Savile Row de Londres.

El concert improvisat que els Beatles van fer al terrat es va rodar el 30 de gener de 1969 i va ser la primera actuació en directe de la banda després de més de dos anys i l’última com a grup.