Música i tecnologia

Adele aconsegueix que Spotify amagui la reproducció aleatòria de cançons

  • La plataforma estableix la reproducció cronològica per defecte, però continuarà permetent triar l’ordre en què escoltem música

  • «El nostre art conta històries que han de ser escoltades tal com ho pretenem», ha explicat la cantant britànica

Adele aconsegueix que Spotify amagui la reproducció aleatòria de cançons
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«El nostre art conta una història i les nostres històries han de ser escoltades tal com ho pretenem». Així és com la cantant Adele ha celebrat la decisió de Spotify d’amagar el botó de reproducció aleatòria a tots els àlbums de la plataforma musical, fent així que la seva escolta hagi de ser en l’ordre escollit per cada artista.

El canvi és mínim, però significatiu. Spotify continuarà permetent als seus usuaris triar l’ordre en què escolten les cançons d’un àlbum. El botó encara es pot trobar a la pantalla de reproducció just al costat del ‘play’. No obstant, la plataforma farà que l’ordre cronològic dels temes «sigui el botó per defecte a tots els àlbums». L’ordre aleatori també podrà continuar utilitzant-se en llistes de reproducció independents. L’usuari i el pagament de subscripcions és, al cap i a la fi, la principal font d’ingressos per a Spotify.

Notícies relacionades

El gegant musical suec –el més popular però un dels que pitjor paga als artistes– dona resposta així a una funció «llargament sol·licitada tant pels usuaris com pels artistes». En un tuit, la cantant britànica ha reaccionat a la notícia agraint el canvi: «No creem àlbums amb tanta cura i pensem al nostre llistat de cançons sense cap raó».

Aquest divendres, Adele va publicar ‘30’, el seu primer àlbum en sis anys. A diferència de la seva anterior obra, ‘25’, el nou àlbum està disponible a Spotify des del primer dia. El seu single ‘Easy on me’ ja ha arrabassat al grup de pop sud-coreà BTS el rècord en reproduccions diàries a la plataforma.