Declaracions a Instagram

C. Tangana diu que el degà de la catedral de Toledo sabia com era el vídeo

  • El cantant lamenta l’«oportunitat perduda» de l’Església de dir «alguna cosa bonica, moderna i tolerant»

C. Tangana diu que el degà de la catedral de Toledo sabia com era el vídeo
1
Es llegeix en minuts

El cantant C. Tangana s’ha pronunciat sobre la dimissió de degà de la catedral de Toledo, Juan Miguel Ferrer, després de la polèmica suscitada pel vídeo que el músic protagonitza amb Nathy Peluso al Temple Primat, per assegurar que li fa «pena» i que és «una oportunitat perduda» de dir «alguna cosa bonica, moderna i tolerant» per part de l’Església.

En un directe a Instagram acompanyat de Peluso, C.Tangana ha mostrat la seva sorpresa per la dimissió de Ferrer. «Suposo que ell coneix millor que ningú com funciona l’Església i sabia el que estava passant», ha afirmat.

«L’Església, potser, té uns protocols i crec que és la mateixa censura, el debat i els comentaris el que ha pogut crear coses més que el vídeo per si mateix», ha argumentat.

El músic ha explicat que la seva intenció amb el vídeo d’‘Ateo’ rodat a la catedral de Toledo era comparar que la censura que hi ha a les xarxes socials, «a què tots estem sotmesos», és «més clàssica» que la censura de l’Església. «Jo creia que som més moderns que no som», ha afegit.

Notícies relacionades

No obstant, s’ha mostrat convençut que el vídeo mostra «una imatge bonica» i que «un munt de gent» s’ha pronunciat al respecte, entre els quals gent cristiana. «Estic tranquil amb què diu la majoria de la gent a les xarxes», ha acabat dient.

Per la seva banda, Nathy Peluso ha afirmat que el vídeo ha sigut creat «amb amor i respecte», tot i que cadascú ho interpreti amb la sensibilitat que vulgui: «Però mai va ser el focus faltar al respecte i desencadenar per res la dimissió d’aquesta persona».