Nova polèmica d’El Madrileño

L’arquebisbe de Toledo demana perdó als seus fidels per la gravació d’‘Ateo’ a la seva catedral

L’arquebisbat es compromet a revisar el protocol perquè no es torni a rodar un vídeo com el de C. Tangana i Nathy Peluso

El degà de la catedral, Juan Miguel Ferrer, reconeix que s’utilitza «un llenguatge visual provocador» però que és «propi d’aquests temps»

L’arquebisbe de Toledo demana perdó als seus fidels per la gravació d’‘Ateo’ a la seva catedral

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova cançó i nova polèmica que envolta C. Tangana. L’arquebisbe de Toledo, Francisco Cerro Chaves, ha lamentat profundament la gravació del vídeo d’‘Ateo’, d’El Madriñeño i Nathy Peluso, a la catedral de Toledo, i ha assenyalat que desaprova les imatges i que «desconeixia absolutament l’existència d’aquest projecte, el seu contingut i el resultat final».

En un comunicat, el religiós ha demanat perdó «humilment i sincerament a tots els fidels laics, consagrats i sacerdots, que s’han sentit justament ferits per aquest ús indegut d’un lloc sagrat». El videoclip es va gravar durant el setembre en diferents espais de la catedral, inclosa la sala capitular, els murals de la qual apareixen de fons mentre la parella s’entrega a un ball d’allò més sensual

Cerro Chaves s’ha expressat d’aquesta forma després que el degà de la catedral de Toledo, Juan Miguel Ferrer, hagi assenyalat que el vídeo «no afecta la fe», si bé reconeix que utilitza un «llenguatge visual provocador», destacant que a certes actituds d’intolerància contraposa la comprensió i acollida de l’Església. «És un llenguatge propi de la cultura del nostre temps i s’ha considerat el bé que pugui produir en els allunyats».

Notícies relacionades

L’arquebisbat, no obstant, «es compromet a revisar el procediment seguit per evitar que torni a passar una cosa semblant», i amb aquest objectiu començarà a «elaborar immediatament un protocol per a la gravació d’imatges de difusió pública a qualsevol temple de l’arxidiòcesi».

Aquesta polèmica s’afegeix a la protagonitzada per C. Tangana l’agost passat, quan va presentar la cançó ‘Yate’ amb un vídeo en què apareixia a bord d’una embarcació envoltat de famoses en biquini, cosa que va despertar les crítiques dels que hi van veure una cosificació de la dona.