Final de les restriccions

El festival de Sitges estudia una sessió de matinada mentre ven més entrades

  • Tota la informació sobre el Festival de Sitges 2021

El festival de Sitges estudia una sessió de matinada mentre ven més entrades
2
Es llegeix en minuts

El Festival de Cine Fantàstic de Sitges porta venudes més de 55.000 entrades, davant les 32.000 del mateix període de l’any passat, en plena pandèmia de coronavirus, i no descarta oferir una sessió de matinada aquest dissabte davant l’anunci d’eliminació de restriccions en activitats culturals.

El director del certamen, Ángel Sala, en l’habitual trobada amb mitjans de comunicació passat l’equador del festival, també ha revelat que en l’edició del 2022 hi haurà un «gran homenatge» a «Tron», dirigida per Steven Lisberger; a «La cosa», de John Carpenter; i a «Conan el Bárbaro», de John Milius, amb Arnold Schwarzenegger, quan es complirà el 40 aniversari de totes.

Valorant molt positivament l’edició d’aquest any, amb un 70% d’aforament, Sala ha avançat que l’organització, davant el fet que la Generalitat de Catalunya ha aprovat una resolució perquè els aforaments tornin a ser del 100% en activitats i espais culturals, estudia oferir una sessió amb una pel·lícula dissabte a la matinada a diumenge, cap a les 0.30 hores, com «un homenatge al públic».

Amb les dades que maneja, ha considerat que l’afluència de públic és semblant a la del 2019. No obstant, ha opinat que res tornarà a ser igual a aquell any perquè «tenim un nou paradigma i hem de fer les coses de manera diferent. Aquest món es va acabar el 2020 i el del cine també».

Segons el seu parer, cal deixar de banda la «nostàlgia» i cal parlar de futur i que les plataformes, els cines, els exhibidors, els productors i els festivals se senten «per veure cap on anar, per saber el que el públic vol i el que la indústria necessita».

Per a Ángel Sala, les sales de cine continuen sent «molt importants», però també «ho són les plataformes», de les quals el festival és «amic» i ja ha avançat que, si aquest any han sigut presents Netflix i Amazon Prime, «l’any vinent en vindran més».

«Ha arribat una nova manera de concebre la indústria i els festivals, no podem adormir-nos en els èxits passats», ha remarcat, i ha afegit: «Hem de repensar el panorama audiovisual des de tots els punts de vista».

Notícies relacionades

En aquest punt, ha proclamat: «La nostàlgia està molt bé per a casa, jo també em passo el dia veient pel·lícules antigues, però parlem del futur. El 2019 estàvem molt bé, però ja és mort, ara ve el 2022».

Quant a si la pel·lícula inaugural del 2022 podria ser «Venus», de Jaume Balagueró, amb Ester Expósito, i de la qual ahir van parlar a Sitges els seus artífexs, ha respost que s’ha fet una proposta formal i que confia en Balagueró i en Álex de la Iglesia i el seu «The Fear Collection» perquè tinguin a punt el projecte en aquell moment.