601.000 euros.

Aquestes són les 10 novel·les finalistes al Premi Planeta 2021

Un rècord de 654 obres s’han presentat a la 70a edició del guardó, que s’entregarà aquest divendres en un acte presidit pels Reis

Aquestes són les 10 novel·les finalistes al Premi Planeta 2021
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurat del Premi Planeta de Novel·la ha seleccionat les deu obres finalistes d’entre les 654 presentades a la 70a edició del certamen, que s’entregarà aquest divendres en un acte presidit pels Reis, ha informat aquest dilluns el Grup Planeta en un comunicat.

Els deu títols seleccionats són ‘Cadáveres insepultos’, d’Escolarca de Clazómenes (pseudònim); ‘Descalza voy contigo’, d’Antimio Cruz Bustamante; ‘Ciudad de fuego’, de Sergio López (pseudònim); ‘La llama del pasado’, d’Aurelio González González, i ‘Barbarie’, d’El Arlequinado (pseudònim). Completen la llista de finalistes ‘El túnel de Oliva’, de Jorge Sánchez López; ‘El viaje’, de Camilla Seymour (pseudònim); ‘El canto del grajo’, de Fermina Cobos (pseudònim); ‘Hijos de la ira’, de Yuri Zhivago (pseudònim), i ‘Donde el recuerdo nos lleve’, d’Elahanleys (pseudònim).

El jurat del Premi Planeta 2021 l’integren José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, i s’entregarà aquest divendres en un acte al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Notícies relacionades

El guardó està dotat amb 601.000 euros per a l’obra guanyadora i 150.250 euros per a la finalista, i les 654 novel·les que s’han presentat suposen el rècord de participació. S’han rebut 389 manuscrits d’Espanya, 104 d’Amèrica del Sud, 53 d’Amèrica del Nord i 23 de la resta d’Europa; 74 no han especificat la seva procedència.

EUROPAPRESS_EPC