Mostra cinematogràfica

¿Quan és el Festival de Sitges 2021? Dates del certamen

¿Quan és el Festival de Sitges 2021? Dates del certamen
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 54a edició del Festival de Cine de Sitges s’inaugurarà aquest dijous 7 d’octubre a les 12.15 hores amb ‘Mona Lisa and the Blood Moon’, d’Ana Lily Amirpour, i amb el curt ‘La Inquilina’, de Lucas Paulino i Ángel Torres. El mateix dijous, hi ha més sessions a partir de les 9.00. Fins al diumenge 17, hi haurà tots els dies diversos visionats, activitats i exposicions. La gala de clausura se celebrarà diumenge amb el curt ‘Goya 3 de mayo’, de Carlos Saura, i ‘The green knight’ (‘El Caballero Verde’), de David Lowery a les 8.30 i les 20.45.

Notícies relacionades

El 30 de setembre, el director del festival, Ángel Sala, va anunciar que les entrades per a moltes sessions estaven «pràcticament esgotades». Els organitzadors asseguren que van vendre en una setmana l’equivalent a tot el 2020. Malgrat la situació de la pandèmia i del 70% d’aforament permès, Sala va explicar que «hi ha ganes de festival».

Aquesta edició té en compte una perspectiva més gran de gènere. Amirpour, la directora nord-americana d’origen iranià, és la primera dona a inaugurar el festival de cine fantàstic i de terror en tots els seus anys d’història. A més, el festival comptarà amb ‘Earwig’, de Lucile Hadzihalilovic; ‘Censor’, de Prano Bailey-Bond; i ‘Titane’, de Julia Ducournau, la Palma d’Or a Cannes.