Música

Denuncien The Weeknd per plagi per ‘Call out my name’

  • Acusen el músic d’haver fet servir elements d’una cançó del 2015 per compondre el tema

Denuncien The Weeknd per plagi per ‘Call out my name’
1
Es llegeix en minuts
EFE

El cantant The Weeknd i el seu equip tècnic van ser acusats de plagiar diversos elements d’una cançó composta el 2015 per després escriure el tema ‘Call out my name’, que va ser editat el 2018. Segons uns documents publicats aquest dimecres per la revista musical ‘Pitchfork’, el duo Epikker, integrat per Suniel Fox i Henry Strange, acusen el cantant canadenc d’haver-se apropiat d’un tema que van enviar a un col·laborador de The Weeknd, titulat ‘Vibeking’, pel qual mai van rebre cap tipus de crèdit. «Les dues obres estan en clau menor. Les dues obres utilitzen una mètrica de 6/8, que no és gaire comuna en la música popular. Les dues obres es toquen a un tempo similar. I les dues obres utilitzen característiques de l’electrònica, l’‘ambience’, el pop, el hip-hop, el rock i el R&B per aconseguir un so atmosfèric i melancòlic particular», indica el duo.

Els demandants demanen com a compensació tots els beneficis que ‘Call out my name’ ha generat i sol·liciten com a mesura cautelar que The Weeknd no canti el tema en cap concert fins que es resolgui el cas.

Notícies relacionades

En la seva denúncia, el duo de compositors afirma que l’enginyer de so PNDA, un estret assistent de The Weeeknd, va rebre la cançó ‘Vibeking’ per mitjà d’un correu electrònic l’abril del 2015 i que després va confirmar que l’artista l’havia escoltat. Segons la versió dels demandants, temps després el mateix PNDA va escriure al duo per avisar-los que no els posria als crèdits pel tema: «Només li diré que el nostre equip de producció va escriure la pista. ¿Guai? ¿O tens una altra idea? Simplement no vull dir “ei, Strange ha escrit això”, quan no et coneix».

El tema de The Weeknd es va publicar el 2018 com a senzill del seu EP ‘My dear melancholy’ i registra des d’aleshores 700 milions de reproduccions a YouTube i 836 milions a Spotify. Per la seva banda, ‘Vibeking’ no està disponible a cap plataforma d’internet, per això la similitud entre els dos temes només podrà ser valorada pel tribunal californià.