L’NFT de l’obra d’art digital ‘Alien CryptoPunk’, venut per 11,8 milions de dòlars

L’NFT de l’obra d’art digital ‘Alien CryptoPunk’, venut per 11,8 milions de dòlars
2
Es llegeix en minuts

El Token no Fungible (NFT) d’una obra d’art digital anomenada ‘CryptoPunk’ es va vendre dijous per 11,8 milions de dòlars, segons ha revelat la casa de subhastes Sotheby’s.

Els CryptoPunks són un conjunt de 10.000 personatges de pixel art creats per Larva Labs el 2017. El venut per Sotheby’s, ‘CryptoPunk # 7523’, és de la cobejada varietat Alien, amb pell blava verdosa i una màscara mèdica.

El treball té la forma d’NFT, cosa que significa que està autenticat per Blockchain, que en certifica l’originalitat i propietat. L’NFT s’envia a la cartera de criptomonedes del comprador, de manera que cap obra d’art física canvia de mans.

‘CryptoPunk # 7523’ es va vendre per 11,754,000 dòlars com a part de la subhasta en línia de Sotheby’s «Natively digital: A curated NFT sale», que va obtenir un total de 17,1 milions de dòlars en obres de 27 artistes digitals.

Va ser comprat per l’empresari israelià Shalom Meckenzie, que és l’accionista més gran de l’empresa d’esports digitals DraftKings, segons un comunicat de Sotheby’s. Michael Bouhanna, especialista en art contemporani de Sotheby’s, assegura que la venda confirma la forta demanda contínua d’NFT.

Primera galeria virtual a Sotheby’s

Qualsevol pot veure les obres d’art que representen les NFT, però només el comprador té l’estatus oficial de propietari.

Tot i que la venda es va realitzar en una subhasta en línia, les obres es van exhibir en pantalles a les exposicions de Sotheby’s a Nova York, Londres i Hong Kong.

Sotheby’s també va obrir la seva primera galeria virtual: una rèplica del seu edifici del món real, a New Bond Street a Londres, al món virtual en línia Decentraland. Decentraland és un món virtual basat en ‘blockchain’, en el qual els usuaris poden caminar amb amics, visitar edificis, anar a esdeveniments i mostrar les seves col·leccions d’obres d’art d’NFT.

«Per a aquells que diuen “sí, però no es poden penjar a la paret”, aquí és on entren els mons socials virtuals com Decentraland», va dir Dave Carr, portaveu de la Fundació Decentraland. «Els mons virtuals són la llar natural de les NFT d’art digital».

Les NFT van explotar en popularitat al febrer i març. Una obra d’art d’NFT es va vendre en 69,3 milions de dòlars a Christie’s, en la primera venda realitzada per una important casa de subhastes d’una obra d’art sense forma física.

Notícies relacionades

La primera subhasta NFT de Sotheby’s va ser a l’abril, amb obres digitals de l’artista conegut com a Pak per 16.8 milions de dòlars.

‘Quantum’ de Kevin McCoy, una animació geomètrica simple que també va aparèixer en la subhasta de dijous, es va vendre per 1,47 milions de dòlars. Sotheby’s va dir que va ser el primer NFT mai fabricat, ja que va ser «encunyat» el 2014. També es va vendre una obra de Pak per 528.200 dòlars.

Temes:

Criptomonedes