Teatre compromès

El Lliure programa ‘Set nenes jueves’ en recolzament de Gaza i Cisjordània

El Lliure programa ‘Set nenes jueves’ en recolzament de Gaza i Cisjordània

Silvia Poch

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El teatre LLiure ofereix a l’Espai LLiure ‘Set nenes jueves’, una obra que l’autora Caryl Churchill va crear per recollir fons per al poble de Gaza i Cisjordània a causa de l’escalada de violència a la zona després dels atacs d’Israel. Jordi Prat i Coll adapta i dirigeix aquesta peça curta, de només 10 minuts, interpretada per Marcia Cisteró, Marc Tarrida i Jacob Torres que es podrà veure al Foyer 2 de la sala Fabià Puigserver del 5 al 13 de juny just abans de ’I només jo vaig escapar-ne’, una altra obra de l’autora britànica, dirigida per Magda Puyo.

L’accés és gratuït i s’accepten donatius en benefici de l’associació caritativa britànica Medical Aid for Palestinian, entitat que treballa per mantenir la dignitat i la salut dels palestins refugiats i dels que viuen als territoris ocupats.

Churchill va escriure ‘Set nenes jueves’ com a resposta als atacs militars israelians a Gaza del 2008 i el 2009, que es va representar per primera vegada al Royal Court Theatre de Londres el 6 de febrer del 2009. La dramaturga va cedir els drets a canvi que tot el que es recollís es destinés íntegrament a l’associació caritativa britànica Medical Aid for Palestinian. Així ha sigut des d’aleshores.

Notícies relacionades

El text al·ludeix a la història d’Israel als anys 70 i s’articula a partir de set escenes on jueus adults discuteixen què s’hauria d’explicar als fills i què no sobre certs esdeveniments clau a la història d’Israel d’aquella època, als quals l’obra al·ludeix de manera indirecta.

Els donatius al Lliure podran realitzar-se a través d’un codi QR visible a la sala i a través de la pàgina web www.justgiving.com/fundraising/teatrelliure.