Premis de Hollywood

Oscar al millor actor 2021: Els 5 candidats, un per un

Riz Ahmed, Anthony Hopkins, Chadwick Boseman, Steven Yeun i Gary Oldman són els aspirants a aconseguir l’estatueta aquest any

3
Es llegeix en minuts

Chadwick Boseman podria guanyar un Oscar pòstum pel seu paper a ’La madre del blues’, tot i que Anthony Hopkins (’El padre’) i Riz Ahmed (’Sound of metal’) demostren que també podrien ser mereixedors del premi en una de les categories més obertes que completen Gary Oldman (’Mank’) i Steve Yeun (’Minari’). Aquestes són les millors interpretacions masculines nominades a l’Oscar.

Riz Ahmed, per ‘Sound of metal’

Riz Ahmed, per ‘Sound of metal’Amb 38 anys, el britànic d’origen pakistanès Riz Ahmed s’ha confirmat com un dels candidats en la categoria de Millor actor amb ‘Sound of metal’. En aquesta pel·lícula, Ahmed aconsegueix transmetre el sofriment d’un bateria i exdrogoaddicte que troba la seva salvació en la música fins que comença a perdre la seva capacitat d’audició. La contenció és la principal característica d’un treball en el qual Ahmed ha hagut de jugar amb els gestos i les expressions, amb gran part del metratge en silenci, per mostrar l’aïllament del seu personatge. Ahmed és el primer actor musulmà que estàa nominat a l’Oscar, que va confirmar el seu talent a ’Nightcrawler’ (2014) i, sobretot, a la sèrie ‘The Night Of’, per la qual va ser nominat als Globus d’Or i va guanyar un Emmy.

Anthony Hopkins, per ‘El padre’

Anthony Hopkins, per ‘El padre’L’any passat Anthony Hopkins va ser nominat en la categoria de repartiment per ‘Los dos papas’ i ara torna als Oscar amb ‘El padre’. En aquesta pel·lícula, Hopkins retrata el sofriment d’un avi que pateix demència i sent com les seves capacitats cognitives comencen a desgastar-se. És la sisena nominació a l’Oscar per a aquest veterà i respectat actor, que només ha guanyat un cop l’estatueta pel seu aclamat Hannibal Lecter d’‘El silenci dels anyells’ (1991). Amb 83 anys, Hopkins és la persona més gran que rep una menció en aquesta categoria.

Chadwick Boseman, per ‘La madre del blues’

Chadwick Boseman, per ‘La madre del blues’Des que Netflix va presentar ‘La madre del blues’ els seus dos protagonistes, Viola Davis i Chadwick Boseman, es van convertir en favorits gràcies a la seva química en una interpretació gairebé teatral. Ambientada a Chicago (EUA) el 1927, la pel·lícula s’endinsa en els assajos de la cantant afroamericana Ma Rainey, coneguda com la ’mare del nlues’ i pionera al ser una de les primeres artistes que va gravar la seva música acompanyada d’una orquestra, amb la qual va influir icones com Billie Holiday. Boseman va interpretar el trompetista Levee, un músic obsessionat amb les avantguardes que desespera l’artista per la seva falta de disciplina. L’actor va treballar en el personatge mentre rebia tractament per un càncer que la resta de l’equip desconeixia. L’Oscar reconeixeria una notable actuació i a més rendiria homenatge a un actor que es va convertir en icona per a la comunitat negra per donar vida al superheroi ‘Black Panther’ en la saga Marvel.

Steven Yeun, per ‘Minari’

Notícies relacionades

Steven Yeun, per ‘Minari’’Minari’ és una de les pel·lícules més ben rebudes d’aquesta temporada i és candidata a rebre diversos reconeixements en el gran esdeveniment del cine. Yeun és el protagonista d’una història autobiogràfica del realitzador Lee Isaac Chung, en la qual interpreta un pare treballador d’una família d’immigrants coreans. Tot i que té poc a veure amb la vida de l’actor, ell també va passar per l’aventura de traslladar-se des de la seva Corea natal als Estats Units. Amb el seu paper, Yeun s’ha convertit en el primer asiàtic-nord-americà que és nominat a l’Oscar com a Millor actor. Ho ha aconseguit després d’una carrera en la qual destaquen títols com ’Burning’ (2018), ’Okja’ (2017) i la sèrie ’The Walking Dead’.

Gary Oldman, per ‘Mank’

Gary Oldman, per ‘Mank’Oldman que va guanyar l’Oscar el 2018 per ’El instante más oscuro’, té una nova oportunitat amb ‘Mank’ en la gran nit del cine al ser un dels candidats en la categoria a Millor actor. El britànic ha aconseguit la seva tercera nominació per donar vida al guionista Herman J. Mankiewicz, responsable del guió de ’Ciutadà Kane’ (1945), en una pel·lícula de David Fincher que recrea el rodatge d’una de les obres mestres del cine. Oldman encaixa en el paper de crític i guionista, alcohòlic i brillant, en un film en blanc i negre.

Temes:

Oscars Cine