Un any de restriccions

L’oci nocturn exigeix la desescalada per a una indústria «agonitzant» pel coronavirus

  • L’associació Spain Nightlife demana una flexibilització de les mesures per al sector després de la prova pilot feta a Barcelona amb el concert de Love of Lesbian

L’oci nocturn exigeix la desescalada per a una indústria «agonitzant» pel coronavirus
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oci nocturn continua exigint una flexibilització de les mesures restrictives imposades al sector des del començament de la pandèmia. Després de l’èxit de la prova pilot del concert de dissabte passat al Palau Sant Jordi, a què van assistir 5.000 persones, la patronal de l’oci nocturn espanyol, Spain Nightlife, reclama un calendari de desescalada per poder reobrir les portes dels seus establiments.

En un comunicat, l’organització sense ànim de lucre ha tornat a reivindicar que l’oci nocturn «és un sector segur» i ha reclamat més proves pilot com la de dissabte que permetin demostrar la compatibilitat entre la vida nocturna i la salut.

Un any amb les persianes abaixades

Tito Pajares, president de Spain Nightlife, defensa que l’oci nocturn «està agonitzant, sense ajudes i cap idea de quan podrà reobrir», per la qual cosa aposta per una desescalada progressiva i pactada entre les autonomies que permeti reobrir els establiments. «Ha arribat el moment que es comencin a flexibilitzar les mesures restrictives després que el sector porti suportant més d’un any de tancament total i sense gairebé ajudes econòmiques», ha reclamat.

Per a Pajares, el concert celebrat al Palau Sant Jordi dissabte demostra que «és perfectament compatible el desenvolupament de l’activitat i la protecció de la salut de les persones». Per això, l’associació exigeix que se substitueixi el tancament total dels seus establiments i que al seu lloc s’implantin «estrictes mesures preventives i de seguretat, com tests previs o equips de desinfecció d’aire avalats per les autoritats sanitàries». A més, Pajares ha defensat que fer cribratges per accedir als seus locals podria fer que gran part de la població tingués accés a tests que de cap altra manera no es farien.

Prova prèvia per accedir al local

Notícies relacionades

«Sotmetent el dret d’admissió a la realització prèvia d’un test amb resultat negatiu contribuiria de forma clara a la disminució dels contagis, ja que es detectarien molts casos de persones asimptomàtiques en una fase precoç de la cadena de contagis, que no es farien el test si no volguessin sortir a sopar o de festa», ha indicat el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas.

«A més, continuem reivindicant l’aprovació d’un pla de rescat específic per al sector econòmic més perjudicat per la pandèmia, amb ajudes reals i proporcionades a la duresa, intensitat i durada de les restriccions suportades», ha afegit Boadas, que també ha volgut reclamar la situació de molts empresaris del sector que s’estan veient «escanyats financerament», perquè «esperar a la immunitat col·lectiva no és una opció, ja que la majoria dels negocis d’oci nocturn seran inexistents aleshores».