Prova pilot

El cribratge previ del concert de Love of Lesbian detecta sis positius

  • Les més de 5.000 persones que van assistir ahir a la nit al Palau Sant Jordi es van sotmetre a test d’antígens

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cribratge previ del concert massiu de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi va detectar sis positius de Covid-19 entre els més de 5.000 assistents a l’esdeveniment. Tots ells asimptomàtics que, evidentment, no van entrar a l’esdeveniment. Els tests d’antígens van començar les 8 del matí i es van allargar fins a les 16 h en tres sales destinades per a això (Razzmatazz, Luz de Gas i Apolo). També al Palau Sant Jordi es va rematar el treball per als retardats. En total, més de dotze hores de concert per a alguns. Lluny es veu allò d’arribar 10 minuts abans a un esdeveniment de grans dimensions com aquest.

Sense incidències (els positius trobats entren dins de la lògica del dispositiu), el concert va començar amb un retard de mitja hora i va durar gairebé dues hores. El control d’accés era exhaustiu, amb control de temperatura inclòs. Les mesures de seguretat es limitaven a una mascareta FFP2 obligatòria i la divisió dels 5.000 espectadors en tres blocs (també, és clar, recorreguts delimitats, ventilació reforçada...). Una imatge impactant des de la grada del Sant Jordi després d’un any de distància social clavada a la retina. Una foto potent d’una prova pionera (anomenada Festivals per la Cultura Segura i impulsada per multitud d’actors de la música en viu) a Occident. La crònica de l’agència Reuters considera l’esdeveniment d’«espectacular» al seu titular. Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian, va assegurar des de l’escenari que «el món ens està mirant».

Notícies relacionades

Un dels organitzadors de l’esdeveniment, com el director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, ja en la prèvia del concert compartia aquesta idea: «És un dia històric. Un moment en què tothom mira a Barcelona i recuperem l’esperit de les olimpíades».

Aquest diumenge, la plataforma Festivals per la Cultura Segura ha aplaudit «el civisme i l’emoció» que van protagonitzar el concert. A través d’un comunicat, celebren que aquesta prova pilot suposi «un exemple d’unitat del sector de la música en directe, de la comunitat científica i d’administracions i patrocinadors compromesos» per buscar solucions i metodologies que permetin tornar a programar concerts massius. Una trobada, apunten, «sense precedents». Així mateix, l’organització tindrà una valoració científica de l’esdeveniment amb «dades concloents» el 10 d’abril, quan es podran tenir els resultats després d’haver-se contrastat amb els de la Conselleria de Salut de la Generalitat. Herreruela assegurava ahir: «Si els resultats confirmen les nostres teories, tindrem la porta oberta a tornar als grans esdeveniments aquest estiu».