CULTURA SEGURA

Laporta torna a Luz de Gas

El president del Barça acudeix a la sala de festes per fer el test d’antígens que permet acudir aquest dissabte al concert de Love of Lesbian al Sant Jordi

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És un titular una mica trampós, perquè al lector l’assaltaran les imatges de Joan Laporta confós per la nit a l’interior d’aquesta mítica sala de festes del carrer de Muntaner de Barcelona. I sí, és cert que el president del FC Barcelona ha passat aquest dissabte per Luz de Gas, però no, el motiu no és celebrar una gesta futbolera, com la de la mítica foto amb el puro a la mà i la mirada alienada a la pista de la discoteca (allò va passar després d’una victòria 1-0 contra el Madrid amb gol d’Ibrahimovic). La raó té a veure amb la ciència. I amb la cultura. Perquè aquest dissabte al vespre hi ha concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi i tots els assistents abans han de passar un test ràpid d’antígens. Això és precisament el que ha fet Laporta, així que, qui sap, potser al temple de Montjuïc, entre cançó i cançó, torni a regalar alguna escena de vigor i exaltació de l’amistat.

S’espera que el Sant Jordi rebi 5.000 incondicionals de la banda. No hi haurà distància de seguretat i estaran dividits en tres zones. La mascareta serà obligatòria i tots hauran d’haver donat negatiu en el test que també s’ha fet durant el matí i fins a les 16.00 hores a les sales Apolo i Razzmatazz. Aquest concert massiu és una prova pionera impulsada pel sector de la música en directe, que pretén establir les bases del que han de ser els espectacles en viu en temps de pandèmia. Al desembre passat ja hi va haver un ‘pacient zero’: un concert a la sala Apolo amb 463 persones. El resultat va ser esperançador per al gremi: ni un sol infectat de Covid.