Als 81 anys

Mor Yaphet Kotto, el primer dolent negre de la saga James Bond

L’actor va ser el dictador Dr. Kananga a ‘Viu i deixa morir’ i va intervenir a ‘Alien’

Mor Yaphet Kotto, el primer dolent negre de la saga James Bond
1
Es llegeix en minuts

L’actor Yaphet Kotto, que va saltar a la fama en la dècada de 1970 lluitant contra James Bond a ‘Viu i deixa morir’ i com a polissó extraterrestre a ‘Alien’, ha mort als 81 anys, segons ha informat el seu agent, sense especificar la causa de la mort. En un comunicat publicat dilluns a Facebook, la seva dona, Sinahon Thessa, ha descrit el seu difunt marit com una «llegenda». «Vas fer de dolent en algunes de les teves pel·lícules, però per a mi ets un veritable heroi i per a molta gent també», ha afegit.

Nascut a Nova York, d’un pare immigrant camerunès i d’una infermera de l’exèrcit nord-americà, Kotto va debutar com a actor professional el 1960 en una representació teatral de l’obra de Shakespeare ‘Otel·lo’ a Harlem.

Notícies relacionades

L’actor va rebre elogis pel seu paper com el primer dolent negre de la saga Bond –el dictador Dr. Kananga– a ‘Viu i deixa morir’, de 1973, i una nominació a l’Emmy per la seva interpretació de l’home fort d’Uganda, Idi Amin, a la pel·lícula per a televisió ‘Raid on Entebbe’.

Després va encarnar l’enginyer espacial Dennis Parker a la claustrofòbica pel·lícula de ciència-ficció de Ridley Scott ‘Alien’, de 1979, i va lluitar al costat d’Arnold Schwarzenegger en el ‘thriller’ distòpic de 1987 ‘Running Man’