Literatura catalana

Jaume Cabré publicarà nova novel·la el 7 d’abril, una dècada després de ‘Jo confesso’

L’autor de ‘Les veus del Pamano’ presentarà ‘Consumits pel foc’, protagonitzada per un professor de literatura en una situació límit

zentauroepp37926370 barcelona  04 04 2017  jaume cabr  publica nou llibre abans 170720102933

zentauroepp37926370 barcelona 04 04 2017 jaume cabr publica nou llibre abans 170720102933 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L’escriptor Jaume Cabré tornarà a les llibreries el 7 d’abril amb una nova novel·la, ‘Consumits pel foc’, deu anys després de l’exitosa ‘Jo confesso’, que publicarà Proa, segons ha anunciat la mateixa editorial.

Referent de la literatura catalana contemporània, amb una obra traduïda a un centenar de llengües diferents, ara a ‘Consumits pel foc’, que Destino publicarà en castellà, l’autor barceloní narra la història de l’Ismael, un home que no ha tingut una infància fàcil, però que va aconseguir estudiar i es dedica a l’ensenyament com a professor de llengua i literatura.

Per atzar, un dia es retrobarà amb una antiga veïna, amb qui començarà a intimar fins que una altra trobada, «aparentment casual, amb el conserge de l’institut on treballa, portarà l’Ismael a una situació límit de conseqüències traumàtiques». El professor haurà de descobrir què hi ha darrere dels fets en què es troba atrapat.

Clarobscurs

Segons Proa, la novel·la compta amb els ingredients marca de la casa de la narrativa de Cabré: «Una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d’alt voltatge literari».

Notícies relacionades

Jaume Cabré (Barcelona, 1947) va reforçar la seva ja llarga trajectòria literària el 2011 amb ‘Jo confesso’, una novel·la amb lectors arreu del món i amb la qual va obtenir, entre d’altres, el premi Courrier International 2013, el Kulturhuset Stadsteaterns a Estocolm el 2017, l’Atenes de Literatura 2017 i el premi Ciutat de Barcelona 2013 a la projecció internacional de la ciutat.

Entre la resta d’obres de Cabré, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2010, destaquen també les novel·les ‘Les veus del Pamano’, ‘Senyoria’ i ‘L’ombra de l’eunuc’ i els llibres de relats ‘Viatge d’hivern’ i ‘Quan arriba la penombra’.