SÈRIE CONTROVERTIDA

El ministre de Cultura britànic demana a 'The crown' que indiqui que és ficció

Reclama a Netflix que introdueixi una advertència a l'inici de cada episodi

zentauroepp55867264 madrid  14 11 2020   el actor josh o connor  en el papel del201116133003

zentauroepp55867264 madrid 14 11 2020 el actor josh o connor en el papel del201116133003 / Des Willie

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura britànic, Oliver Dowden, va demanar a Netflix que deixi clar que la seva exitosa sèrie ‘The Crown’, sobre la família reial, és ficció perquè el públic no la confongui amb la realitat. Segons el diari ‘Mail on Sunday’, que reclama el mateix, el ministre demanarà formalment a la plataforma que introdueixi una advertència al principi de cada episodi per explicar que la trama és ficció.

«És una meravellosa obra de ficció, però, com altres produccions televisives, Netflix hauria de deixar molt clar des del principi que només és això i res més», va dir Dowden al diari. «Sense això, em temo que una generació d’espectadors que no va viure aquests esdeveniments pugui confondre la ficció amb la realitat», va afegir.

La quarta temporada de la sèrie, disponible des de fa dues setmanes, inclou la història del matrimoni entre el príncep Carles i Lady Di. L’hereu de la corona apareix com un marit fred i infidel, un retrat que no és exacte, segons l’experta en reialesa Penny Junor, que ha escrit una biografia del príncep. Probablement «va ser una mica insensible de vegades, però no crec que fos arrogant o indiferent, crec que realment va intentar que el seu matrimoni funcionés», va dir a AFP.

Les declaracions del ministre de Cultura es fan ressò a les recents declaracions del germà de Lady Di, Charles Spencer, que va demanar un missatge d’advertència al principi de cada episodi.

Èxit

La sèrie ‘The Crown’, un èxit popular i lloada per la crítica, ha guanyat tres Globus d’Or i vuit premis Emmy i ha sigut vista en més de 70 milions de llars, segons Netflix.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que es critiquen les suposades llibertats preses per la sèrie. L’any passat, quan es va estrenar la tercera temporada, l’exsecretari de premsa de la reina Isabel II, Dickie Arbiter, va criticar la insinuació que la sobirana havia tingut un romanç amb l’entrenador dels seus cavalls de curses, Lord Porchester.

«És de mal gust i totalment infundat», va dir llavors el diari ‘Sunday Times’. «La reina és l’última persona en el món que consideraria mirar un altre home» que no sigui el seu marit, va assegurar.