EL REPARTIMENT

Qui és qui a la quarta temporada de 'The crown'

Repassem els actors principals dels esperats nous episodis de la saga històrica i sentimental de Netflix

zentauroepp55826495 icult201110134131

zentauroepp55826495 icult201110134131 / Des Willie

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dels molts plaers de ‘The crown’ és comprovar com grans actors s’apropien i donen la seva versió de personatges que creiem, només creiem, conèixer. Aquí en reunim vuit dels principals i recordem en quines altres sèries els han pogut veure abans.

Olivia Colman (Isabel II)

Abans de rellevar Claire Foy com a monarca del Regne Unit, Colman havia demostrat els seus dots per a la comèdia en una ‘sitcom’ de culte, ‘Peep show’, i capacitat per commoure a ‘Broadchurch’. També va ser inenarrable padrina en ‘Fleabag’.

Tobias Menzies (Felipe)

Un dels actors el nom del qual sap poca gent, però que coneix tothom. Ha sigut el Frank i Jack Randall a ‘Outlander’, Edmure Tully a ’Joc de trons’ i el Dr. Harries a ‘Catastrophe’. Ja havia compartit projecte amb Colman: ’El infiltrado’.

Josh O’Connor (Carlos)

Aquest astre en construcció va saltar a la fama al Regne Unit com a Lawrence, el fill gran de ‘Los Durrell’, sèrie que Movistar+ recupera aquest Nadal. Però ja abans havia brillat en diversos episodis de ’Peaky blinders’ i la tercera temporada de ‘Ripper Street’.

Emma Corrin (Diana)

Gairebé una veritable principiant, Corrin va aparèixer l’any passat en un episodi de ‘Grantchester’ i quatre de ‘Pennyworth’, la sèrie sobre els orígens del majordom de Batman; era la ballarina promesa de l’Alfred, Esme Winikus. Amb la seva Diana neix una estrella.

Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles)

Per als molts fans de ‘¡Llama a la comadrona!’, sempre serà la infermera Patsy Mount. Però Fennell ha destacat en els últims anys en altres papers (l’Ada Lovelace de ‘Victoria’) i també com a showrunner (de ’Killing Eve’).

Gillian Anderson (Margaret Thatcher)

Una altra actriu que ha sabut escapar-se de l’encasellament i l’ombra d’un personatge clàssic, en el seu cas la Dana Scully d’’Expediente X’. Ha convençut i conquerit a ‘La caza’, ’Sex education’, ‘American gods’ i ‘Hannibal’.

Charles Dance (Dickie Mountbatten)

Conegut per la majoria com el brivall Tywin de ’Joc de trons’, l’actor anglès té a la seva esquena una carrera infinita. En l’apartat televisiu destaquen sèries com ‘La joya de la corona’, ‘Going postal’ i ‘Childhood’s end. El fin de la infancia’.

Helena Bonham Carter (Margarita)

Tot i que és una actriu eminentment cinematogràfica, Bonham Carter es va bregar a la pantalla a ‘Corrupció a Miami’ (va sortir a dos episodis el 1987) i es va deixar caure després per algunes sèries, com la ‘Merlín’ del 1998 i la més recent ‘Love, Nina’.