TRANSTORN MENTAL

Sean Connery patia demència

Per a l'actor, que va morir envoltat de la seva família a les Bahames dissabte, la malaltia «va tenir un efecte realment negatiu en ell», ha confessat la seva dona Micheline Roquebrune

zentauroepp55680507 sean connery201031134107

zentauroepp55680507 sean connery201031134107 / Adam Hunger

2
Es llegeix en minuts

L’actor escocès Sean Connery, que va morir dissabte als 90 anys, va patir demència i va morir «en pau», segons la seva dona, citada aquest diumenge pel tabloide The Mail on Sunday. «Almenys va morir mentre dormia i va ser molt tranquil. Vaig ser amb ell tota l'estona i simplement es va desmaiar. Això és el que volia», va dir Micheline Roquebrune, retratista francesa. El llegendari intèrpret de 007 s’havia casat en segon matrimoni el 1975. «Tenia demència i realment va tenir un efecte negatiu en ell», va dir.

«Va ser magnífic i vam tenir una vida meravellosa junts», va confiar també la Sra. Roquebrune. «Serà molt difícil sense ell, ho sé. Però no podia continuar per sempre i se’n va anar en pau», va afegir. Sean Connery va morir envoltat de la seva família a Nassau, Bahames.  El seu funeral serà privat, va dir la seva família, que està planejant un servei commemoratiu quan hagi passat la pandèmia.

Salut deteriorada

«No s’havia sentit bé durant bastant temps», va dir el seu fill Jason Connery a la BBC. La demència és un procés de deteriorament de la memòria i altres habilitats del pensament que alteren i redueixen la capacitat per realitzar activitats diàries.

Nombroses figures del cine han rendit homenatge a l’escocès, el primer actor en posar-se el vestit de James Bond, a ‘Dr No’ el 1962. Cadascun dels actors que el van succeir en el rol de l’agent 007 el van mirar «amb reverència i admiració», va dir Pierce Brosnan, que va interpretar James Bond a 4 pel·lícules. »Sir Sean Connery, vas ser el meu millor James Bond, pel noi que vaig ser i per l’home que es va convertir en el mateix James Bond», va dir Pierce Brosnan. Un altre intèrpret de «007», el britànic Timothy Dalton va elogiar la «meravellosa presència» de Sean Connery. Ell «va capturar una època, els anys seixanta,» va elogiar l’australià George Lazenby, que va interpretar al 007 d’’Al servei de sa Majestat’«.

Notícies relacionades

Sean Connery és «un dels veritables grans del cine», va sentenciar el britànic Daniel Craig. «Va definir una època i un estil», va afegir l’actual intèrpret del personatge inventat per l’escriptor Ian Fleming, l'estrena de la pròxima entrega de les aventures del qual, ‘La mort pot esperar’, s’ha ajornat fins a l’abril de l’any vinent. L’actor nord-americà Kevin Costner va destacar la seva «increïble carrera». «És l’estrella més gran amb qui he treballat», va tuitejar. Durant la seva carrera de cinc dècades, Sean Connery va guanyar un Oscar, dos Bafta i tres Globus d’Or.