cultura en alerta vermella

La Sala Apolo organitzarà el primer concert sense distàncies en una prova pilot

Hi haurà més de 1.000 assistents, amb mascaretes, als quals es faran tests ràpids de coronavirus

zentauroepp55174431 icult200929171828

zentauroepp55174431 icult200929171828

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Sala Apolo de Barcelona organitzarà un concert amb més de 1.000 assistents, dempeus i sense distàncies, tot i que amb mascaretes, als quals es faran tests ràpids de coronavirus. Es tracta d’una prova pilot liderada per l’Hospital Can Ruti de Badalona que compta amb el recolzament del festival Primavera Sound. Així ho ha explicat en entrevista a Rac-1 Boris Revollo, metge internista de l’Hospital de Can Ruti que lidera la prova pilot, junt amb els metges Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà.

La prova consistirà en un concert amb més d’un miler de persones que el mateix dia hauran de sotmetre’s a un test ràpid d’antígens per detectar si tenen coronavirus i que, els dies posteriors, seran objecte d’un seguiment per determinar si hi ha hagut contagis i contrastar l’eficàcia de les proves.

Malgrat que no hauran de respectar distàncies ni altres mesures de seguretat habituals en els concerts arran de la pandèmia, el públic del recital haurà de portar mascareta i haurà de rentar-se amb freqüència les mans amb gel hidroalcohòlic. «Seria la primera vegada que implantaríem aquesta estratègia, per tant no podem ser laxos en mesures de seguretat. Hem de veure si els tests ràpids tenen la mateixa sensibilitat que una PCR», ha explicat Revollo.

Notícies relacionades

L’investigador ha assegurat que l’objectiu és «demostrar amb un test d’antigen, que és ràpid, que aquella persona pot participar en un esdeveniment amb un gran nombre de persones», i ha afegit que aquesta iniciativa pot contribuir a «reactivar una part de l’economia».

Per part seva, el president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, Lluís Torrents, ha destacat que aquest concert permetrà analitzar les interaccions entre els assistents al concert i comprovar després si hi ha hagut algun tipus de transmissió o no. Els resultats de la prova pilot seran claus per determinar si es poden permetre actes que concentrin un gran nombre de persones, tant de cultura i espectacles com esdeveniments esportius.