PANDÈMIA

Professionals de la música demanen claredat per defensar la cultura

Lluís Gavaldà ha impulsat un manifest dirigit al Govern català a fi que es deixi de criminalitzar el sector

zentauroepp53972757 el viceconsejero de salud pblica y plan covid-19 antonio z200827154244

zentauroepp53972757 el viceconsejero de salud pblica y plan covid-19 antonio z200827154244 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé un miler d’artistes i professionals de la cultura a Catalunya han denunciat l’estigmatització injusta del sector durant la pandèmia a través d’un manifest impulsat pel cantant d’Els Pets, Lluís Gavaldà, que sota el títol de ‘Prou’ exigeix a les institucions mesures «clares» de recolzament al sector. 

Reclamen un «rescat econòmic», el manteniment de les programacions públiques i una comunicació institucional que deixi de crear confusió i ofereixi un missatge inequívoc que la «cultura és segura». El text diu que particularment el sector de la música ha sigut contemplat com a sospitós i, per tant, criminalitzat i menyspreat.

Entre els signants del text s’hi troben artistes com Gerard Quintana, David Carabén, Andrea Motis, Estel Solé, Santi Balmes, Natxo Tarrés, Mazoni, Clara Peya, Caïm Riba, Cris Joanico i Dàmaris Gelabert, a més de promotors, gestors culturals i professionals relacionats amb el sector.

Segons el manifest, la situació, ja de per si precària, ha actuat com un «torpede en la línia de flotació de la indústria musical», per les despeses addicionals derivades de l’anulació de gran part d’aquesta activitat, i s’ha vist agreujada per les últimes decisions del Govern de limitar les trobades en grup a un màxim de 10 persones. Això, segons l’escrit, només genera terror entre el públic i els programadors. Davant això, exposen que aquesta incertesa no «afecta els actes culturals que es realitzen amb totes les condicions de seguretat». 

Notícies relacionades

Aquest manifest coincideix amb la carta que l’Acadèmia Catalana de la Música ha enviat al president Quim Torra, en el qual, en una línia similar, sol·licita «mesures clares per al sector».