normalitat atípica

Concerts als quals pots assistir aquest estiu del 2020 a Espanya

Aforaments reduïts, distanciament social, mesures higièniques i molta seguretat formen part d'aquesta excepcional situació que busca donar una mica de vida i color al que queda d'any

6 de junio del 2020. Concierto de Mazoni en Santa Coloma de Queralt, una buena iniciativa del Festival Maig. A pesar de la distancia entre público y músico y todos los protocolos, el artista, con un buen repertorio, consiguió que dos amigas se levantasen de la silla y empezasen a bailar.

6 de junio del 2020. Concierto de Mazoni en Santa Coloma de Queralt, una buena iniciativa del Festival Maig. A pesar de la distancia entre público y músico y todos los protocolos, el artista, con un buen repertorio, consiguió que dos amigas se levantasen de la silla y empezasen a bailar. / MARC VILA

8
Es llegeix en minuts
Europa Press

A poc a poc, la música en viu comença a sonar de nou, tot i que amb condicions per continuar lluitant contra la pandèmia del coronavirus i evitar un indesitjable tornada als temps del confinament. Aforaments reduïts, distanciament social, mesures higièniques i molta seguretat formen part d’aquesta anomenada nova normalitat que busca desesperadament donar una mica de vida i color al que queda de l’any 2020.

És així com estan florint per tot Espanya multitud de propostes de concerts que, tot i que no seran tal com eren fins ara, sí que aconseguiran que tornem a tenir un pla incomparable: cantar junts. Per això, a tall d’agenda, repassem a continuació algunes de les cites més destacades anunciades fins ara.

MADRID (WIZINK CENTER)

El pavelló madrileny reobre les portes al juliol, quatre mesos després, amb els concerts de Loquillo (3), Adexe y Nau (11) i DJ Nano (18). Tot i que el seu aforament màxim és de 17.000 persones, ara per ara es tracta de cites per a 1.700, amb 400 de repartides per tota la pista i la resta d’assistents repartits per les grades baixes laterals.

MADRID (LA RIVIERA)

Una de les sales més emblemàtiques de Madrid acull des del 15 de juliol el cicle Crew Nation Presenta, amb actuacions d’IZAL, Miss Caffeina, El Kanka, Xoel López, Triángulo de Amor Bizarro, Obús, Rayden o Muchachito, entre d’altres. El públic estarà assegut i repartit per zones distanciades.

CAMP NOU I WANDA METROPOLITANO 

En la recerca d’aquest distanciament social, s’han buscat grans espais en els quals poder ubicar el públic amb prou espai. Així és com Cruïlla i el FC Barcelona han arribat a un acord per celebrar tota una sèrie de concerts a l’estadi del Camp Nou al juliol i l’agost amb Sopa de Cabra, Nil Moliner, Ismael Serrano, Fuel Fandango, León Benavente, Viva Suecia i Els Amics de les Arts. 

Els concerts tindran un aforament de 800 persones, que es repartiran per diverses zones de la grada de l’estadi. Aquests recitals formen part del Cruïlla XXS, el cicle de concerts organitzat per Cruïlla durant l’estiu a una sèrie d’espais emblemàtics de Barcelona (tota la programació es pot trobar a www.cruillabarcelona.com). En aquesta línia, el Wanda Metropolitano de Madrid serà la seu madrilenya del cicle itinerant Kultura&Co, tot i que ara per ara no s’ha revelat la programació de l’estadi de l’Atlètic de Madrid.

MADRID I ANDALUSIA (KULTURA&CO)

D’aquest Kultura&Co sí que es va coneixent ja l’oferta a Sevilla (a Fibes amb Miguel Poveda, M Clan, Coque Malla, Second, Hombres G...), Mariena de Aljarafe (Alex O’Doherty) i Alcobendas (Lérica i humor amb Luis Piedrahita o Santi Rodríguez). 

Cada recinte comptarà amb un aforament de 800 persones i, en cas que la normativa ho permeti, podrien arribar fins als 1.100 i 1.200 persones. Cada pati de butaques estarà format per mòduls de 2, 4, 6 o 8 persones. La programació serà de dijous a diumenge.

MÚRCIA (LAS NOCHES DEL MALECÓN)

Concerts a Múrcia amb aforament reduït i limitat de M Clan, Carlos Sadness, Carolina Durante, Coque Malla, Dani Fernández, El Kanka, Ladilla Rusa, Maldita Nerea, Viva Suecia, Second o Aníbal Gómez DJ. Les cites són a Murcia Río, l’espai recentment inaugurat al costat del riu Segura al seu pas per la ciutat.

ARANDA DE DUERO (SONORAMA)

El festival burgalès no se celebrarà fins al 2021, però sí que tindrà un cicle de concerts amb aforament reduït i mesures que asseguren el manteniment de la distància social amb El Kanka, Diego El Cigala, Fetén Fetén, Amaral, Kiko Veneno o Viva Suecia. 

BARCELONA (NITS DEL FORUM)

La música en directe torna a Barcelona amb Nits del Fòrum, un projecte promogut per Primavera Sound que obrirà l’amfiteatre a l’aire lliure del Parc del Fòrum des de finals de juny i durant els mesos de juliol, agost i setembre.

A més de les pròpies nits programades per Primavera Sound, altres propostes culturals de la ciutat com Caníbal (Sala Apolo), Arte por Derecho, Somoslas i Churros con Chocolate i fins i tot una sèrie de concerts tribut aniran completant una programació extensa i popular que inclourà fins a 70 nits.

El variat cartell compta amb Cecilio G, Los Punsetes, La Mala, Christina Rosenvinge, Mishima, Hinds, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Carolina Durante, Belako (que aquest estiu fa la seva pròpia gira per autocines), Amaia, Dorian, El Drogas o Ketama. 

SALA BARCELONA - CASTELL DE MONTJUIC

També a Barcelona, organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), tindrà lloc del 2 de juliol al 30 d’agost el cicle Sala Barcelona al castell de Montjuic.

Tota la informació de dates i entrades es pot trobar a http://www.salabcn.cat, on s’especifiquen les mesures de seguretat i es detalla la presència de Cala Vento, Hidrogenesse, The Zephyr Bones, Fundació Tony Manero, Putilatex, Ladilla Rusa, Joana Serrat o El Niño de Elche.

SEVILLA (LA MILLA I SINGULAR FEST)

A part dels concerts al Fibes, Sevilla té el cicle La Milla al Muelle de Nueva York amb humor i música d’El Canijo de Jerez, Aslándticos, Funambulista, Fran Cortés & Mi Hermano i Jo, Zenet, Los Secretos, Paco Montalvo, Merche i Efecto Pasillo. 

D’altra banda, el Singular Fest Sevilla portarà les actuacions a la Plaza de España de Sevilla del 16 al 24 de juliol: Mikel Erentxun, Salvador Sobral & Alma Nuestra, Xoel López, Varry Brava i Mastodonte.

BENIDORM SUMMER NIGHTS

La turística ciutat alacantina té el seu propi cicle a l’aire lliure a l’Auditori Julio Iglesias amb recitals d’Ara Malikian, M Clan, Coque Malla, El Kanka, Carlos Sadness i Martita de Graná, entre d’altres per anunciar.

ALCALÁ DE HENARES (FESTIVAL GIGANTE)

El Festival Gigante no se celebrarà aquest any en el seu format gran, però sí que tindrà un cicle de concerts durant l’estiu a la Huerta del Obispo d’Alcalá de Henares: Andrés Suarez, Ara Malikian, Dani Fernández, Coque Malla, M Clan, Revolver, Homes G, Comandante Lara, Diego El Cigala, Martita de Graná, Amaral, Cepeda i Miguel Poveda. 

ÚBEDA GIRA

La plaça de toros d’Úbeda acollirà entre els mesos de juliol i setembre del 2020 una programació musical i cultural variada i per a tota mena de públic. Per als concerts, amb un aforament de 800 persones, es durà a terme una adaptació de l’espai per poder garantir la seguretat de l’espectador segons les exigències i recomanacions sanitàries establertes.

Entre els primers confirmats, Miss Caffeina, Ara Malikian, Loquillo i Gabriel Sopeña, M Clan, Guadalupe Plata, 091, Dani Fernández, Viva Suecia, Martita de Graná i El Kanka.

MADRID (JAZZ PALACIO REAL)

Cicle en llocs de Patrimoni Nacional durant l’estiu com la plaça de l’Armería (9 cites) o el Campo del Moro (20 recitals gratuïts) de Madrid. Seran concerts a l’aire lliure amb les ja habituals mesures de distanciament i reducció d’aforament, en què es destaca Dulce Pontes, Zenet, Ara Mailikian, Andrea Motis i Bob Sands.

METRÒPOLI GIJÓN

Cicle a la plaça de toros de Gijón amb aforament reduït i totes les seguretats sanitàries per a Rulo y La Contrabanda, Marlon, Ismael Serrano, Amaral, M Clan, Maldita Nerea, Homes G, Los Secretos, Rayden, Shinova, Ilegales o Revólver.

MARENOSTRUM FUENGIROLA

El recinte Marenostrum de Fuengirola té aquest estiu una programació ‘edició limitada’ amb molta música: Sidonie, León Benavente, M Clan, Lamari de Chambao, Antílopez, Amaral, Andrés Suárez, Loquillo con Gabriel Sopeña o Bertín Osborne. 

VIVA LA VIDA VALLADOLID

Viva la Vida Valladolid se celebrarà durant els mesos de juliol i agost a la Feria, dins de la programació ‘A cielo abierto’, posada en marxa per l’Ajuntament. Comptarà amb Loquillo i Gabriel Sopeña, Celtas Cortos, Miss Caffeina o Dulce Pontes, entre molts d’altres, en actuacions per a 1.000 persones. 

MÁLAGA GIRA

L’Auditori Municipal de Màlaga rebrà entre els mesos de juliol i setembre del 2020 una àmplia i variada programació cultural amb més de 20 actuacions amb aforament de 800 persones. Ara per ara estan confirmats Carolina Durante, Ara Malikian, Miguel Poveda, 091 o Mala Rodríguez.

ALBACETE (NATURAL LIVE TALAMANSI)

Natural Live, un nou ‘cicle boutique’ d’esdeveniments musicals que se celebraran durant aquest estiu a l’aire lliure amb un aforament màxim de 400 assistents. La cita és a l’entorn de la finca Las Ramblas de Talamansi, una amplísima reserva natural situada en plena natura serrana, als voltants d’Hellín (Albacete), a prop de Férez, on, a més, et podràs allotjar en cases rurals i ‘glamping’.

El cicle arrenca el cap de setmana del divendres 24 al diumenge 26 de juliol amb una programació diürna i nocturna amb Viva Suecia, La La Love You, Varry Brava, Miss Caffeina, Burrito Panza, Mueveloreina, Krakauer o Marcelo Criminal. 

STARLITE MARBELLA

El festival Starlite Marbella, ja de per si amb el format ‘boutique’, se celebrarà aquest any amb reducció d’aforament. Així comptarà amb Juan Magán, Morat, El Arrebato, Taburete, Beret, India Martínez, David Bisbal, Luz Casal, Pablo López, Melendi o Rozalén. 

BARCELONA (PEDRALBES)

Van Morrison, Loquillo amb Gabriel Sopeña, Diana Navarro, Marlango, Paco Ibáñez, Hombres G, Carlos Núñez o Els Pets són alguns dels noms que seran aquest estiu al Festival de Pedralbes a Barcelona. 

MADRID (CIUDAD DE LA RAQUETA)

El Festival de Música Solidario Ciudad de la Raqueta de Madrid se celebrarà entre el 3 i el 12 de setembre amb sis dates anunciades, aforament reduït i «complint tots els protocols de seguretat i higiene establerts per les autoritats sanitàries».

La música la posaran Ara Malikian, Los Secretos, Los Brincos, Revólver, Mikel Erentxun, Noche Sabinera, Seguridad Social, La Guardia, OBK o Un pingüino en mi ascensor. 

IMAGINA DANCING IN MY CAR

Notícies relacionades

Imagina Dancing in my Car és un festival itinerant en format autocine, és a dir, per disfrutar sense sortir del cotxe. Tindrà parades a Alacant, Sevilla, Madrid, Múrcia i Jaén amb noms com Juan Magán al capdavant. 

GIRONA (PORTA FERRADA)

El Guíxols Arena i la plaça de l’Abadia acullen la programació reestructurada del festival Porta Ferrada, que per a aquest 2020 compta amb Jethro Tull, Manel, Arnau Griso, Nil Moliner, Amaral, Coque Malla, Sopa de Cabra o Els Amics de les Arts.