per entre 13 i 18 milions

Un autoretrat excepcional de Rembrandt, a la venda a Sotheby's

La taula de 15 cms per 20 cms, firmada i datada el 1632 pel gran mestre flamenc, el representa a l'edat de 26 anys amb un vestit cerimonial, vestit de negre amb un barret de feltre i un gran collar d'encaix blanc

rembrandt-horizontal

rembrandt-horizontal / STRINGER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels tres autoretrats de Rembrandt que posseeix un individu es vendrà a Sotheby’s a finals de juliol per entre 12 i 16 milions de lliures (13 i 18 milions d’euros), segons va anunciar la casa de subhastes aquest dilluns.

La taula de 15 cms per 20 cms, firmada i datada el 1632 pel gran mestre flamenc, el representa a l’edat de 26 anys amb un vestit cerimonial, vestit de negre amb un barret de feltre i un gran collar d’encaix blanc.

La tela no es va autenticar fins a 1996, després d’una anàlisi que va mostrar que s’havia fet en la mateixa fusta de roure que el suport d’un retrat del seu amic Maurits Huygens fet per Rembrandt.

Segons George Gordon de Sotheby’s, la vestimenta formal, inusual entre dotzenes d’autoretrats de l’artista, suggereix que potser hagi volgut mostrar-se amb la seva millor llum mentre festejava la que es convertiria en la seva musa i la seva dona, Saskia, per convèncer els seus pares que era un bon company.

Creat just després de la seva instal·lació a Amsterdam, també podria servir com una targeta de presentació i mostrar als seus clients potencials la puixant situació del pintor.

La pintura es va realitzar en molt poc temps, diu Gordon, perquè el fons encara no havia acabat d’assecar-se quan l’artista va col·locar la seva firma.

Amb un calendari al revés per la pandèmia dels nous coronaviurus, Sotheby’s ha decidit celebrar una sola nit una venda que reuneix més de 500 peces de totes les èpoques, des d’antics mestres fins a contemporanis.

Notícies relacionades

Les obres s’exhibiran a Sotheby’s a Londres durant tres setmanes.