iniciativa solidària

J.K. Rowling publica gratis a internet el conte de fades 'The Ickabog'

L'autora de la saga de Harry Potter recupera el llibre que va escriure per als seus fills

FILE - In this Nov. 13, 2018 file photo, author J.K. Rowling poses for photographers upon her arrival at the premiere of the film ’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’, in London. JK Rowling is publishing a new story called “The Ickabog,” which will be free to read online to help entertain children and families stuck at home during the coronavirus pandemic.

FILE - In this Nov. 13, 2018 file photo, author J.K. Rowling poses for photographers upon her arrival at the premiere of the film ’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’, in London. JK Rowling is publishing a new story called “The Ickabog,” which will be free to read online to help entertain children and families stuck at home during the coronavirus pandemic. / Joel C Ryan (Joel C Ryan/Invision/AP)

3
Es llegeix en minuts
Efe

L’escriptora britànica J.K. Rowling ha anunciat aquest dimarts el llançament de ‘The Ickabog’, un nou llibre per a nens que publicarà gratuïtament a través d’internet, a fi de fer més suportable el confinament als més petits.

«En les últimes setmanes l’he reescrit una mica i he decidit publicar ‘The Ickabog’ gratis en línia, perquè els nens tancats, o fins i tot aquells que tornen a l’escola durant aquests temps estranys i inquietants, puguin llegir-lo o que els hi llegeixin», va comunicar Rowling a Twitter.

L’anunci ha agafat per sorpresa els seguidors de l’autora, que, per primera vegada, firma una història infantil, en concret un conte de fades, que no està relacionat amb la saga de Harry Potter, el jove mag que la va fer famosa.

Rowling va crear ‘The Ickabog’ fa més d’una dècada per als seus propis fills i ha decidit reescriure’l per posar-lo a disposició del públic durant la pandèmia.

Capítols per entregues fins al 10 de juliol

Els seus capítols es comencen a publicar avui i ho faran diàriament a les 14.00 GMT fins al 10 de juliol en la pàgina web theickabog.com, que ja compta amb les dues primeres entregues del conte. En la web, la famosa escriptora va explicar que la seva intenció era publicar el text després de llançar la setena i última novel·la de Harry Potter el 2007, però va pensar que d’alguna manera la història «pertanyia» als seus dos fills menors, així que va decidir guardar el manuscrit al seu àtic i publicar una novel·la per a adults.

«Llavors va venir aquest confinament. Ha sigut molt difícil per als nens en particular, així que vaig treure ‘The Ickabog’ de l’àtic, el vaig llegir per primera vegada en anys, vaig reescriure alguns fragments i després els el vaig llegir als meus fills novament. Em van dir que tornés a posar-hi alguns trossos que els agradaven quan eren petits, ¡i aquí estem!» va afirmar l’escriptora escocesa.

No s’assembla a les històries de Harry Potter

Va avisar, no obstant, que no es tracta d’una aventura similar a la de Harry Potter, ja que «no inclou màgia», sinó que és «una història totalment diferent».

«La part més emocionant», segons l’autora, és que les il·lustracions del conte aniran a càrrec dels nens, que va animar a enviar-li els seus dibuixos a través de l’etiqueta #TheIckabog, de manera que, si són elegits pels editors quan el llibre es publiqui al novembre, la seva creació pugui arribar al paper.

Els beneficis, per ajudar afectats per coronavirus

«Tots els dies faré suggeriments sobre el que us podria agradar dibuixar. Podeu participar en el concurs oficial que duen a terme els meus editors, per tenir l’oportunitat d’incloure la vostra obra d’art en una versió impresa del llibre que sortirà a la venda a finals d’aquest any. Us donaré suggeriments sobre què dibuixar a mesura que avancem, però heu de deixar volar la vostra imaginació», va indicar.

Els beneficis del llibre aniran íntegrament destinats a ajudar les persones afectades pel coronavirus, una cosa que Rowling va indicar que donarà «tots els detalls» a finals d’any.

Plataforma ‘Harry Potter at Home’

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia, Rowling, que va superar el coronavirus, s’ha interessat a fer més suportable el confinament als més petits. Al març, va llançar la plataforma ‘Harry Potter at Home’ (Harry Potter a casa) perquè nens, pares i professors poguessin donar «un toc de màgia» als seus dies d’aïllament, accedint a activitats, articles, concursos, puzles i vídeos «màgics» sobre les aventures del jove mag, l’Hermione i el Ron. 

En aquesta plataforma, Daniel Radcliffe, que va encarnar Potter a la pantalla, i personalitats com David Beckham o Dakota Fanning posen veu al primer llibre ‘Harry Potter i la pedra filosofal’.