CÒMIC INFANTIL

'L'Agus i els monstres' s'enfronten a la Covid-19 en la seva nova aventura digital

Els diners recaptats amb el nou còmic infantil es donaran al projecte d'investigació contra el coronavirus Kids Corona, de l'Hospital Sant Joan de Déu

agus

agus

2
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

L’exitosa sèrie de còmics infantils de ‘L’Agus i els monstres’ publica ‘¡Junts a casa! Els dies del coronavirus’, un llibre digital solidari per recolzar el projecte d’investigació contra la Covid-19 Kids Corona de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La novel·la gràfica està disponible en format descarregable des d’aquest dilluns en la web www.agusandmonsters.com. Aquesta vegada, el còmic ha sorgit en un context excepcional i té l’objectiu d’oferir als nens una reflexió serena sobre la situació actual de la pandèmia de coronavirus.

Reflexió sobre la pandèmia

La sèrie infantil protagonitzada pel petit i despistat Agus, que viu aventures juntament amb el monstre dels llibres Sr. Flat, canvia el seu brivall habitual, el Dr. Brot, pel coronavirus. ‘¡Junts a casa! Els dies del coronavirus’ convida els personatges del llibre (l’Agus, la Lidia i els monstres) i els seus lectors a aprendre a viure en el confinament i el desconfinament, i a actuar com a herois ajudant a evitar que la pandèmia continuï avançant. En definitiva, a comprendre que «cada un és a casa seva, però tots anem al mateix vaixell», com declara el protagonista, Agus Pianola.

Per dur a terme el projecte, els autors habituals de les novel·les gràfiques, Jaume Copons i Liliana Fortuny, han treballat amb els especialistes Salvador Macip (metge, científic i escriptor), Toni Hernández (físic, lingüista i professor) i Elena Rottier (psicòloga), per fer reflexionar els nens i nenes sobre la situació actual.

Iniciativa solidària

Els autors, juntament amb Combe Editorial, han llançat el llibre infantil per recolzar el projecte Kids Corona de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que està realitzant una investigació clínica, epidemiològica i microbiològica sobre l’afectació del coronavirus en la població maternoinfantil.

A més, la pàgina web de la col·lecció proposa als lectors realitzar una donació en el moment en què es descarreguen el llibre. L’import de totes les donacions i descàrregues a través de totes les plataformes anirà directament i íntegrament destinada al projecte.

Fomentar la lectura infantil

La sèrie de novel·les gràfiques de ‘L’Agus i els monstres’ té l’objectiu de despertar el gust per la lectura dels nens a partir de 8 anys. Les històries que s’hi presenten són divertides, de ritme àgil i estil directe, amb l’objectiu d’enganxar el lector a seguir les aventures dels personatges a través d’il·lustracions caricaturesques.

Notícies relacionades

La col·lecció, que va començar amb el primer volum d’‘Arriba el Sr. Flat!’, està formada per 20 llibres plens d’aventures que combinen text i il·lustració perquè els lectors descobreixin la màgia de la lectura.

La sèrie ha tingut una gran acollida entre el públic, amb més de 400.000 exemplars venuts i la publicació en 19 llengües i a 21 editorials de tot el món. Actualment, la productora Motion Pictures prepara la sèrie animada per a una futura entrega en televisió.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions