per coronavirus

Mor Ellis Marsalis, custodi del jazz de Nova Orleans

El pianista i mestre, de 85 anys, era el pare dels cèlebres músics Wynton i Branford Marsalis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El músic Ellis Marsalis, patriarca d’una família de grans noms del jazz i custodi de la gran herència musical de Nova Orleans, va morir dimecres als 85 anys a causa del coronavirus, segons va anunciar el seu fill Branford. El pianista i mestre, que ha aparegut en dotzenes d’àlbums durant una carrera de dècades, és el pare del trompetista Wynton

«El meu pare era un gegant en la música i l’ensenyament, però un pare encara més gran», va dir Branford en un comunicat. «Va posar tot el que tenia per permetre’ns desenvolupar el millor de nosaltres mateixos», va afegir.

Per la seva banda, Wynton va publicar a Twitter fotos de si mateix amb el seu pare, amb l’epitafi «Ellis Marsalis, 1934-2020. Va morir mentre vivia: acceptant la realitat».

Carrera

Nascut a Nova Orleans, centre del món del jazz, el novembre de 1934, Ellis va gravar amb Cannonball i Nat Adderley, Marcus Roberts i Courtney Pine. Alhora que era mentor dels seus fills, Wynton i Branford, que es van convertir en dos dels músics de jazz més famosos, es va involucrar en el Centre d’Arts Creatives de Nova Orleans, la Universitat de Nova Orleans i la Universitat Xavier de Louisiana.

Notícies relacionades

El club Jazz at Lincoln Center, amb seu a Nova York i del qual Wynton era director artístic i general, el va acomiadar com «un dels artistes i mestres de música més reconeguts del seu temps i de tots els temps».