GRAN FESTA AL LICEU

El públic infantil pren la gala 'Catalunya Aixeca el Teló'

Els nens van ser els grans protagonistes de la nit inaugural de la nova temporada presentada per la jove actriu Nonna Cardoner de 12 anys

zentauroepp49789233 icult aixeca el telo190909215601

zentauroepp49789233 icult aixeca el telo190909215601 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

«Volem un teatre com el vostre!». Així de clar van parlar els nens que van participar en un dels vídeos que més van fer riure els assistents de la gala ‘Catalunya Aixeca el Teló’, celebrada aquest dilluns al Gran Teatre del Liceu. Cansats de no poder tenir «un teatre com el dels adults», amb els mateixos estàndards de qualitat i professionalitat, les noves generacions, aquest públic d’avui i del futur a què tantes vegades s’apel·la en els discursos oficials, van deixar sentir la seva veu. 

Fins a 150 joves actors i actrius van participar en la gala, presentada per Nonna Cardoner, aquesta petita gran actriu de 12 anys que ha aparegut en sèries com ‘Benvinguts a la família’. I a la sala tenien a alguns dels màxims responsables culturals i polítics, així com una nombrosa presència del representants del món de l’espectacle. José Guirao, ministre de Cultura en funcions; Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, entre d’altres, van escoltar com els petits reclamaven millors pressupostos per al teatre infantil i més presència de les arts escèniques en els programes escolars. 

Premi per a La Calòrica

Notícies relacionades

Per segon any consecutiu, durant la gala es van revelar i van entregar els Premis Catalunya Teatre, reduïts a tres categories. La Calòrica (‘Els Ocells’, ‘Fairfly’) va triomfar com a millor companyia, la Sala Beckett com a millor espai «per la seva programació coherent i la seva aposta pionera en autoria catalana» i Tricicle va rebre el premi a la trajectòria artística entre una gran ovació. 

La festa, amb què des de fa 18 anys s’obre oficialment la temporada d’arts escèniques, va ser un toc de frescor però desigual, amb humor i cançons. Oriol Vila i Raquel Salvador (Nico&Sunset), creadors amb fills petits i autors de propostes divertides com ‘Oh mami!’ i ‘Paradise’, van dirigir amb bon ritme la gala, animant Cardoner i els seus col·legues a transmetre la seva passió per les arts escèniques. En definitiva, el teatre és un joc. Els errors i encerts durant una funció són només part d’aquest joc, d’aquesta màgia del directe impossible de reproduir a les pantalles que avui dia absorbeixen tant petits com adults.   

Temes:

Teatre