¡Que la força t'acompanyi!

Mor Peter Mayhew, l'actor que va interpretar Chewbacca a 'Star Wars'

Una de les figures més emblemàtiques i estimades d'aquestes pel·lícules va morir als 74 anys a casa seva, a Texas

starwars

starwars

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor britànic Peter Mayhew, que va interpretar Chewbacca en la saga d’‘Star Wars’, va morir als 74 anys, segons va informar la seva família en el perfil oficial de Twitter de l’artista. "La família amb profund amor i tristesa, lamenta compartir la notícia que Peter ha mort", van dir els seus éssers estimats en un comunicat.

Tot i que s’ha donat a conèixer avui la seva mort, Mayhew va morir el dimarts 30 d’abril a casa seva, a Texas, on residia aquest actor nascut a Londres el 1944 i que hauria complert 75 anys el 19 de maig vinent.

Tot un ídol mundial

Mayhew va enamorar els fans d’‘Star Wars’ per la seva interpretació del pelut i entranyable Chewbacca, el company inseparable d’aventures de Han Solo (Harrison Ford) i el copilot del Millennium Falcon.

Tot i que Chewbacca no articulava cap paraula i només emetia udols indesxifrables, aquest personatge és un dels més carismàtics de la saga de ciència-ficció ideada per George Lucas. Mayhew va encarnar aquest rol en les tres pel·lícules originals: ‘Star Wars: Episodi IV - Una nova esperança’ (1977); ‘L’Imperi contraataca’ (1980) i ‘El retorn del Jedi’ (1983).

L’actor va tornar a interpretar Chewbacca a ‘Star Wars: Episodi III - La venjança dels Sith’ (2005), que va tancar la segona trilogia de la saga, i ‘Star Wars: Episodi VII - El despertar de la força’ (2015), que va iniciar la tercera i, fins ara, última sèrie de tres pel·lícules d’‘Star Wars’.

Els familiars del malaguanyat actor van destacar que Mayhew va treballar sense parar per superar els seus problemes de mobilitat i poder ficar-se de nou a la pell de Chewbacca en l’‘Episodi VII’. "Per a ell, la família de ‘Star Wars’ significava molt més que un personatge en una pel·lícula", van afirmar els seus parents.

Les anècdotes de l’actor

Mayhew va recórrer durant moltíssims anys les conferències de fans i trobades de seguidors a tot el món fins a convertir-se en un dels artistes més estimats de la saga d’‘Star Wars’.

Notícies relacionades

El 2015, l’actor va explicar com d’especial va ser per a ell retrobar-se amb Harrison Ford en un plató durant el rodatge d’‘Star Wars: Episodi VII - El despertar de la força’ i va definir la seva estreta relació fora de la pantalla com la d’"un matrimoni".

"Estava assegut a la meva caravana. Van trucar a la porta i algú va cridar '¿On és aquesta alfombra errant?'", va dir a la revista ‘Empire’. "Era Harrison. Va entrar, em va fer una gran abraçada i em va dir: 'Benvingut de nou'", va afegir.

Temes:

Star Wars Cine