primer concert a espanya

Lil Xan, un supervivent a Razzmatazz

El raper va reivindicar el seu nom de pila per deixar enrere el seu passat vinculat al consum d'ansiolítics i va rememorar músics morts en els últims anys

zentauroepp47518707 barcelona 26 03 2019 icult concierto lil xan en razz  refere190327114852

zentauroepp47518707 barcelona 26 03 2019 icult concierto lil xan en razz refere190327114852 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Fumar marihuana i beure alcochol", va consignar Lil Xan des de l’escenari de Razzmatazz a un joveníssim públic. La sala barcelonina no es va acostar al ple per veure el raper nord-americà que deu el seu nom artístic al Xanax, fàrmac a què va estar enganxat anys enrere, i del qual fuig i aconsella fugir als seus 22 anys. Ara predica el missatge contra aquests ansiolítics, vehiculat en el moviment anomenat 'Xanarchy', discurs entre cançons que es va poder escoltar aquest dimarts per primera vegada en directe a Espanya

Lil Xan, un dels referents mundials del rap trist, va trenar temes propis i aliens per reivindicar la seva supervivència i airejar la seva reinvenció després d’anys convulsos. En aquest sentit, ara es presenta també amb el seu nom de pila, Diego Leanos –nascut a Califòrnia, té ascendència mexicana–. Tampoc en va, la part central del concert va estar dedicat a rememorar rapers morts prematurament en els últims anys, com Lil PeepXXXTentación i Fredo Santana, interpretant algunes de les seves cançons com 'Awful things', del primer, o 'Look at me!', de The X. "Rest in peace (Descansi en pau)", va homenatjar a l’uníson un entregat públic. Lil Xan va agrair l’afecte repartint petons, dibuixant cors amb les mans i repetint "[Barcelona] t’estimo" més que una telenovel·la de sobretaula. 

Lil Xan dibuixa un cor  amb les seves mans, aquest dimarts a Razzmatazz / RICARD CUGAT

Notícies relacionades

Durant l’hora d’enamorament que va durar la seva actuació, que va arrencar amb l’oportú títol 'Wake up' (no amb el seu contingut, ja que la cançó descriu: "M’aixeco, vomito, sento com si estigués mort"), el raper va transitar pels seus temes més populars, que giren entorn del sexe, les drogues i l’exaltació de l’hedonisme. Amb el seu posat permanentment passat, va desplegar peces com 'Who are you?’, 'Lies', 'Live or die' 'Color blind', en col·laboració amb el productor Diplo. 'Slope'I send a text to my ex; blame it on the Xanax (Li vaig enviar un missatge a la meva ex; culpo el Xanax). També va presentar 'Bloody nose', una de les cançons que integrarà el seu futur àlbum. 

La tornada més sincera, el del seu gran èxit 'Betrayed', el va deixar per al final: "Els xanax et portaran; els xanax t’enganyaran; els xanax et trairan".