FESTIVAL CONSOLIDAT

Kraftwerk, Gilberto Gil, The Beach Boys... grans clàssics per al festival de Pedralbes

Carla Bruni, Los Planetas, Ana Belén i Juanes, entre molts d'altres, també formaran part del cartell de la seva setena edició

zentauroepp22731837 sonar 2013 kraftwerk190314113927

zentauroepp22731837 sonar 2013 kraftwerk190314113927

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Festival Jardins Pedralbes juga a cop segur en la seva setena edició. El seu cartell es compondrà aquest any, sobretot, de noms especialment populars; clàssics del pop, el R&B, l’electrònica, el tropicalisme, la rumba i la música folka irlandesa. Hi haurà també veterans de l’'indie' i jornades úniques dedicades al ballet clàssic i les melodies de cine.

L’encarregada de donar el tret de sortida, el pròxim 5 de juny, serà la 'chanteuse' Carla Bruni, amb una actuació en què defensarà les reapropiacions de clàssics aliens de l’àlbum 'French touch'. Tancarà fastos, el 15 de juliol, la cantautora pop italiana Laura Pergolizzi, més coneguda com a LP, amb l’intens repertori d’'Heart to mouth' sota el braç.

Entre l’una i l’altra, com dèiem, allau de clàssics, amb cites per als amants de gairebé cada gènere. Després de la gala de les Étoiles de l’Òpera Nacional de París (8 de juny), primera estrella mundial: la ja anunciada diva del R&B Mariah Carey (10 de juny), en concert únic a Espanya.

Si Carey presenta noves cançons, Diego El Cigala (12 de juny) celebra el 15è aniversari de la publicació de ‘Lágrimas negras’, que va gravar al costat del pianista cubà Bebo Valdés i es va convertir en un llançament celebrat arreu del món. El precoçment consagrat Joan Dausà (13 de juny) presentarà el seu tercer disc, 'Ara som gegants'.

També de celebració estan Los Planetas (14 de juny), en el seu cas dels vint anys de l’icònic ‘Una semana en el motor del autobús’, l’àlbum que els va convertir definitivament en semideus alternatius. El recuperaran amb orquestra simfònica i cor. Des de l’òrbita 'indie' arriben igualment Zahara (15 de juny; en doblet amb els flamenc-soul-coplers Fuel Fandango) i els èpics IZAL (20 de juny), aquests presentant un nou xou de més de dues hores. Abans hauran passat pels jardins el tenor Rolando Villazón (17 de juny) i Woody Allen amb el seu jazz improvisat (18 de juny).

Més endavant, Gipsy Kings faran ballar amb grans èxits (21 de juny), Ana Belén presentarà 'Vida' (26 de juny), Christopher Cross recordarà la seva bateria de clàssics 'yacht rock' (28 de juny) i Gary Clark Jr. (29 de juny) demostrarà per què és un dels ‘bluesmans’ més respectats del segle XXI. L’oferta de juny finalitzarà amb 'De Broadway a Hollywood’, una nit dedicada a les melodies de teatre musical i/o cine.

El juliol, barreja completa d’estils: del soul urbà de Joss Stone (3 de juliol) a la unió folk de Carlos Núñez i The Chieftains (4 de juliol); del pop fresc de Blas Cantó Pedro Capó (5 de juliol) a l’electrònica seminal (amb visuals 3D) de Kraftwerk (6 de juliol); del pop operístic d’Il Divo  (7 de juliol) a un gegant de la Tropicàlia com Gilberto Gil (8 de juliol); del reivindicable pop progressiu de Roger Hodgson, antic colíder de Supertramp (9 de juliol) al pop-rock llatí de Juanes (10 de juliol), i d’allà als caps en persona del pop, The Beach Boys (12 de juliol).

Notícies relacionades

Com de costum, caldrà afegir a aquesta nòmina els artistes del Dia de la Música en Família (16 de juny), encara no anunciats.

Més informació i venda d’entrades, aquí.