DECISIÓ CONTROVERTIDA

Si 'Madre', de Sorogoyen, guanya l'Oscar ho sabrem durant la publicitat

L'Acadèmia concedirà quatre premis, entre els quals el de millor curt, durant els anuncis per intentar escurçar la gala dels Oscar

madre-sorogoyen

madre-sorogoyen

2
Es llegeix en minuts

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood va anunciar l’estiu passat que alguns premis serien concedits durant el tall publicitari en un intent d’escurçar a tres hores la gala 91a dels premis Oscar. Ara el president de la institució, John Bailey, ha revelat les quatre categories afectades per aquesta mesura.

Una de les quatre categories que serà premiada durant la publicitat és la de millor fotografia, segons va avançar Deadline la setmana passada. Les altres han sigut revelades aquest dimarts pel màxim representant de l’Acadèmia de Hollywood, John Bailey, i són: millor curtmetratge de ficció, millor muntatge i millor maquillatge i perruqueria.

Precisament, la categoria de millor curt de ficció és l’única amb presència espanyola, ja que 'Madre', de Rodrigo Sorogoyen, és una de les nominades. El treball del director d’'El reino' competirà el 24 de febrer contra la irlandesa 'Detainment', de Vincent Lambe; 'Fauve (Ferotge)' i 'Marguerite', dels canadencs Jérémy Comte i Marianne Farley, respectivament, i 'Skin’, de Guy Nattiv.

L’Acadèmia també ha confirmat que els espectadors podran seguir en directe la gala durant la publicitat i els seus discursos "seran retransmesos més tard". La resta de categories seran emeses en directe, igual com els discursos dels vencedors.

"La forma de veure els premis de l’Acadèmia ha canviant ràpidament en el nostre món multimèdia", diu la carta enviada per Bailey. "El nostre espectacle ha d’evolucionar per continuar promovent amb èxit la promoció de pel·lícules per a una audiència mundial. Aquesta ha sigut la nostra missió principal des que ens vam establir fa 91 anys, i continua sent la mateixa avui dia", assenyala.

De cara a pròximes edicions, Bailey també confirma que les quatre o sis categories que s’emetran durant l’aturada publicitària faran rotació cada any. És a dir, les categories d’aquest any estaran exemptes el 2020.

Altres propostes

Notícies relacionades

Una altra de les iniciatives que l’Acadèmia va intentar posar en marxa per escurçar la durada de la cerimònia va ser seleccionar només dos dels cinc temes nominats a millor cançó, 'Shallow', de Lady Gaga, per a 'Ha nacido una estrella', i 'All the stars', de Kendrick Lamar i SZA, per a ‘Black panther’, perquè fossin interpretades en directe al Dolby Theatre.

Davant de la polèmica que va desencadenar aquesta decisió, la institució va rectificar i finalment s’interpretaran les cinc cançons nominades: 'The place where lost things go', que sona en el film de Disney 'El regreso de Mary Poppins'; 'I'll fight', el tema pertanyent al documental 'RBG'; 'When a cowboy trades his spurs wings', cançó de Willie Watson i Tim Blake Nelson, que apareix a la pel·lícula dels germans Coen 'La balada de Buster Scruggs'. Això sí, cada cançó no s’interpretarà completa, sinó que només sonarà durant 90 segons.

Temes:

Oscars