SELECCIÓ

10 sèries curtes per empassar-se d'una tirada a l'estiu

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sovint, les vacances són més curtes del que voldríem. És a dir, no sempre serveixen per acceptar el compromís d’una sèrie llarga. Aquí teniu 10 títols menys problemàtics: minisèries o temporades recents que no requereixen ficar-se al búnquer de visionaments televisius durant gaire temps.

Tot i que si disposes de tot el temps del món, en aquest enllaç tens les 10 millors noves sèries de la temporada estival.  

‘Alias Grace’. Una altra raó per estimar el Canadà

Un ‘all stars’ del cine canadenc (Sarah Polley com a productora i guionista, Mary Harron com a directora i David Cronenberg en el repartiment) s’ha encarregat d’aquesta minisèrie basada en una novel·la de Margaret Atwood. Netflix, 6 capítols, 267 minuts.


‘American Crime Story’ (T2). Torbació extrema

L’escriptor criminal Tom Rob Smith, el productor/director Ryan Murphy i l’actor Darren Criss entrellacen talents en el torbador retrat d’un assassí. Versace aquí és secundari. Una de les sorpreses de l’any. Netflix, 9 capítols, 491 minuts.


‘Barry’ (T1). Un actor realment matador 

Dels caps privilegiats del còmic Bill Hader (també protagonista com a assassí aspirant a actor) i Alec Berg (guionista de ‘Seinfeld’) sorgeix una brillant comèdia negra sobre la il·lusió de la redempció. HBO, 8 capítols, 230 minuts.


‘Cobra Kai’ (T1). Nostàlgia rebaixada amb paròdia

¿Una pròrroga tardana de ‘Karate Kid’ amb Ralph Macchio i Billy Zabka recuperant els seus rols de fa temps? Sona innecessari, però ‘Cobra Kai’ és millor del que es mereix: la seva ironia crepuscular enamora. YouTube Premium, 10 capítols, 291 minuts.


‘Cormoran Strike’. El costat ‘noir’ de Rowling

La creació de J.K. Rowling (com Robert Galbraith), en part detectiu hard-boiled, en part tros de pa, arriba a la pantalla amb el rostre aguerrit de Tom Burke (‘Solo Dios perdona’). Tres minisèries sòlides. HBO, 7 capítols, 396 minuts.


‘Electric dreams’. Algunes distòpies perfectes

Com és normal en una antologia, no tots els episodis d’aquesta sèrie inspirada en el llegat de Philip K. Dick brillen igual. Centreu-vos en els últims: ‘The commuter’ i ‘Kill all others’. Prime Video, 10 capítols, entre 48 i 50 min. c/u.


‘GLOW’ (T1). La sèrie que hauria hagut de regnar

Abans de l’estrena de la segona temporada (el 29 de juny), s’ha de descobrir o redescobrir la primera. Deu capítols en ‘crescendo’ d’emoció sobre dones que reclamen els seus cossos en un ring de lluita lliure. Netflix, 10 capítols, 325 min.


‘Killing Eve’ (T1). Ningú mata millor

La gran delícia de la temporada: un joc de gat i ratolí entre assassina virtuosa (Jodie Comer) i agent de l’MI5 (Sandra Oh) que combina les esgarrifances del ‘thriller’ amb un sentit de l’humor de vegades quotidià, de vegades pervers. HBO, 8 capítols, 336 minuts.


‘McMafia’. ‘Thriller’ rodamon amb base real

Notícies relacionades

Hossein Amini (guionista de 'Drive') i James Watkins (un dels grans valors del terror britànic contemporani) adapten el ‘best-seller’ de no-ficció de Misha Glenny sobre el crim organitzat transnacional. Prime Video, 8 capítols, 449 minuts.


‘Trust’. Confia en Danny Boyle

Aquest acostament al segrest de J. P. Getty III mereix ser vist només per la vibrant direcció de Danny Boyle ('Trainspotting'). Però, a més, hi surt Brendan Fraser amb barret texà i corbata vaquera. O una divertida Verónica Echegui. HBO, 10 capítols, 510 minuts.

Temes:

Sèries