ALS 74 ANYS

Mor Josep Maixenchs, fundador de l'ESCAC, el gran planter del cinema català

El cineasta va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura

josep-maixenchs-escac

josep-maixenchs-escac

2
Es llegeix en minuts

El fundador i exdirector de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) Josep Maixenchs ha mort als 74 anys, ha informat aquest dijous l’escola en un apunt en el seu perfil de Twitter. "Amb molta tristesa comuniquem la mort de Josep Maixenchs, fundador de l’ESCAC i Creu de Sant Jordi 2012. Descansi en pau", recull l’apunt de l’escola, gran planter del cinema català els últims anys.

Maixenchs (Terrassa, 1943) es va formar en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB) i en Cinematografia per la Universitat de Valladolid i el Centre Internacional de les Arts Escèniques i de la Comunicació Social de Roma.

Va fundarl’ESCAC  –centre adscrit a la UB– el 1993 a partir dels estudis de la Formació Professional d’Imatge i So del Centre Calassanç, i ha produït nombrosos treballs mitjançant la productora Escándalo Films, creada per l’escola.

Notícies relacionades

Maixenchs ha rebut nombrosos reconeixements del món audiovisual, entre els quals, el premi González Sinde de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, la Maria Honorífica del Festival de Sitges, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura.

Cineastes com Juan Antonio Bayona, Roser Aguilar o Kike Maíllo, alumnes o professors de l’ESCAC al seu dia, han expressat les seves condolences a través dels respectius comptes de Twitter:

Temes:

Cine