Dalí serà exhumat el 20 de juliol

Un jutjat de Madrid posa data a la polèmica mesura, motivada per una demanda de paternitat

zentauroepp39068366 files  this file photo taken on december 13  1972 shows span170627172932

zentauroepp39068366 files this file photo taken on december 13 1972 shows span170627172932 / STF

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid ha ordenat que l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí, amb l'objectiu d'extreure'n mostres d'ADN, es faci el 20 de juliol, segons ha confirmat l'Ajuntament de Figueres, que ha convocat una roda de premsa aquest mateix dijous.

Segons ha avançat 'El Punt Avui', dijous que ve una comitiva judicial es personarà al museu de Figueres, desenterrarà el cadàver embalsamat que reposa a la cripta sota la cúpula i n'extraurà les mostres. El motiu de l'exhumació és comprovar si el geni del surrealisme és el pare biològic de Pilar Abel, nascuda a Figueres el 1956. 

Notícies relacionades

La dona sosté que la seva mare i Dalí van mantenir una relació clandestina quan ella treballava d'assistenta a Cadaqués (Alt Empordà) per a uns amics de la família del pintor. En declaracions a Europa Press, l'advocat d'Abel, Enrique Blánquez, ha explicat que no els consta la notificació al museu. La demandant va ser citada dimarts passat a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid perquè se li extragués una mostra de saliva.

La fundació Gala-Dalí, després d'haver rebut la comunicació del jutjat, ha presentat un recurs i està a l'espera de la resposta. També el forense que va embalsamar l'artista s'ha mostrat contrari a la mesura judicial, que ha qualificat de "surrealista".