EDICIÓ FRUSTRADA

Un jutge atura el llançament de temes inèdits de Prince

La decisió judicial arriba el dia que es compleix un any de la mort del cantant

Un any sense Prince amb la polèmica del seu disc pòstum, bloquejat pels seus hereus. / CHRIS O'MEARA / EUROPA PRESS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Segons el que es anunciar dimecres, aquest divendres, quan es compleix un any de la mort de Prince, havia de sortir al mercat un EP amb sis cançons inèdites de l'artista. Però el llançament d'aquest àlbum ha sigut parat temporalment per un jutge de Minnesota (EUA) a instàncies dels hereus de l'autor de 'Purple rain' i de la seva discogràfica Paisler Park. De manera que el material de 'Deliverance', títol del disc, ha sigut retirat d'iTunes, Apple Music, Amazon Music i altres plataformes de ‘streaming’.  

Darrere del frustrat llançament hi ha el productor i enginyer de so Ian Boxill, que té cançons no publicades de Prince gravades entre el 2006 i el 2008. Segons la demanda, Boxill va firmar un contracte pel qual totes les cançons en què va treballar amb Prince pertanyien al malaguanyat artista. Un contracte que, a més, estipulava que Boxill no podia usar les gravacions i les havia de retornar a Prince, si així ho sol·licitava. Els hereus del geni de Minneapolis argumenten que el productor no només no ha tornat els màsters i les gravacions sinó que també les ha compartit amb altres persones, un aspecte que en la seva opinió viola el contracte firmat.

SOBREDOSI ACCIDENTAL

Notícies relacionades

La notícia sobre la publicació de material inèdit es produeix pocs dies després que es revelés que el músic tenia a casa seva diversos fàrmacs que no havien sigut receptats al seu nom. Segons els resultats finals de l'autòpsia que es va practicar el juny de l'any passat, Prince va morir per una sobredosi accidental de fentanil, un opiaci sintètic que serveix per augmentar els efectes dels analgèsics, als quals l'artista era suposadament addicte.

Les autoritats encara desconeixen com va arribar el fentanil a mans de Prince i, per això, la investigació s'està centrant a descobrir com el músic va obtenir les substàncies que li van causar la mort.